Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Dani kruha i zahvalnosti u Izbičnu

E-mail Ispis PDF

dk_1Svake školske godine predstavimo naše nove đake uz već ostale, ali ove godine nismo žurili namjerno jer smo čekali dane zahvalnosti, dane plodova zemlje, dane kruha. Ovaj dan se neizostavno svake godine slavi u našim školama, pa tako i ove godine. Stoga donosimo i jedan običan dan u našim školama u Donjoj Britvici i u Izbičnu i još današnje slavlje koje su organizirale učiteljice, roditelji i đaci.

Više...
 

Neslužbeni rezultati općih izbora u našoj Mjesnoj zajednici

E-mail Ispis PDF

izbori2010Prema neslužbenim rezultatima na ovogodišnjim općim izborima u našoj mjesnoj zajednici izašlo je 235 od 405 ukupno registriranih birača, što je oko 58%.
Od političkih stranaka najviše povjerenja dobio je HDZ BiH, na razinama vlasti za Parlament BiH kao i za Parlament FBiH, dok je za kandidata u skupštini ŽZH najviše glasova dobio neovisni kandidat Tomislav Soldo.

Više...
 

IZBIČIJADA 2010.

E-mail Ispis PDF
izbicijada_2010_1aDan nakon Velike Gospe Izbično je već godinama središte okupljanja mnogih na tradicionalnoj pučkoj veselici – Izbičijadi. Ove godine pokazalo se da i prvi radni dan u tjednu Izbičijada „pretvori“ u neki od dana vikenda čemu svjedoči nekoliko tisuća okupljenih na Izbičkom polju po 13. put.
Više...
 

Izbičijada 2010.: Druženje s pristiglim gostima iz Slavonije

E-mail Ispis PDF
zadubravlje1aHKUD Brda je jučer u jutarnjim satima ugostio članove društva Seljačka sloga iz Zadubravlja pored Slavonskog Broda. Nakon dugog noćnog putovanja gosti su stigli do središta Izbična gdje su ih dočekali članovi našeg društva, te ih ugostili u svojim obiteljima.
Više...
 

V E L I K A G O S P A

E-mail Ispis PDF
479-sb_1ŠIROKI BRIJEG, 15. 8. 1998. (pučka misa)
Djed se u hladu zabavljao oštrenjem – klepanjem kose, a unuk je bezbrižno i veselo skakutao po livadi kako mu i priliči. Uto ga pozove majka kući, jer je već po njenom sudu ogladnio. I ubrzo se vrati mali iz kuće djedu s velikim komadom kruha u ruci premazanim svježim maslacem i posutim šećerom.
Više...
 

Popravak puta u Donju Britvicu

E-mail Ispis PDF

asvaltiranje1aU ovo teško i recesijsko doba svakako je za pohvaliti bilo kakve projekte i aktivnosti koji se odnose na dobrobit lokalne zajednice i pobošljanju uvjeta življenja na selu. U jednoj takvoj akciji okupili su se mještani Donje Britvice u petak, 6. kolovoza, gdje se pristupilo aktivnosti krpanja rupa na lokalnoj cesti koja vodi u selo.

Više...
 
<< Početak < « 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » > Kraj >>Vremenska
prognoza