Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Sveti Josip Radnik - Zaštitnik župe Izbično

E-mail Ispis PDF
Travanj--2010.-1Osnovni čovjekov problem danas kao  i uvijek je kako dobro proživjeti ovo malo vremena što nam preostaje na ovome svijetu. Problem je i u tome što smo svaki dan u sve većoj napasti i većim apetitima: dostići u što kraćem vremenu što je moguće više materijalnoga, sve to dostići da uopće nije važno koji je način, put i cijena za sve to, a uz to je tu i oholost koja teži da nas podigne
Više...
 

BIJELA NEDJELJA - MALI USKRS

E-mail Ispis PDF

mali_uskrsOva nedjelja naziva se Malim Uskrsom ili Bijelom nedjeljom! A zašto? Zato što je se na današnji dan Isus ukazao svojim učenicima u svoj svojoj slavi te ih pozvao da čvrsto povjeruju u njega i u njegovo Uskrsnuće. Ovu nedjelju neki isto tako nazivaju nedjeljom 'nevjernog Tome' koji je morao staviti svoju ruku u Isusov probodeni bok da bi povjerovao.

Više...
 

U S K R S

E-mail Ispis PDF

uskrsErnest Gordon napisao je knjigu pod naslovom 'Kroz dolinu Kwaj'! Knjiga je istiniti opis događaja koji su se dogodili za vrijeme Drugoga Svjetskog Rata u jednom japanskom logoru u dolini rijeke Kwaj. Većina od nas upoznala se djelomično s tim događajima preko filma: 'Most na rijeci Kwaj'! U tom japanskom logoru umrlo je što od bolesti, što od razno raznih mučenja 12 000 zarobljenika.

Više...
 

C V J E T N I C A

E-mail Ispis PDF
cvjDanas slavimo Cvjetnicu. Nedjelja u svakom slučaju zanimljiva i višeznačna. Njome počinjemo Veliki Tjedan i najavljujemo Uskrs. No, današnji uvod u sv. Misu i procesija sa granama palmi i cvijećem je veliki poziv da se i mi upitamo što činimo. Jeruzalem je dao dobrodošlicu Isusu cvijećem i maslinovim granama i svojom odjećom.
Više...
 

Sv. Josip

E-mail Ispis PDF
sv_josipSv. Josip, današnji svečar, Zaručnik Blažene Djevice Marije, je zaštitnik umirućih, pomoćnik u napastima, zaštitnik opće Crkve i posebice misija u Kini, zaštitnik očeva, zaštitnik obitelji, a drugom svetkovinom 1. svibnja i od vremena pape Leona XIII. i radnika.
Više...
 

Tragom minulih selišta

E-mail Ispis PDF
varda1aMalo je poznato kako se današnje područje sela Izbično u početku zvalo Podvarda - po brdu Varda iznad sela (1103m), to je i jedan od većih vrhova ovog sela. Stalna naselja u selu stvorila su povećanje broja ljudi tako i ljudskih potreba. Zbog povećanja ljudskih potreba za hranom i ogrjevom, kao i poljoprivredne aktivnosti, posebno stočarstvo, iziskivalo je da se
Više...
 
<< Početak < « 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » > Kraj >>


BANER MNL 2023

 

Baner

Zadnji komentari:

Jecaj Izbična mog!
Uživala sam, ponovno čitajući ovaj literarni...
27/11/18 10:16 Više...
Mirela Kožul

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica

MNL MZ Širokog Brijega 2022. - Knešpolje : Izbično, cijela utakmica

MNL MZ Širokog Brijega 2022. - Knešpolje : Izbično, prigode i golovi


Vremenska
prognoza