Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Nakon 6 dana neizvjesnosti došlo se do Gornje Britvice

E-mail Ispis PDF

g_britvica_1aNakon 6 dana neizvjesnosti i odsječenosti došlo se do stanovnika najudaljenijeg sela naše općine, Gornje Britvice. Svojim osobnim angažmanom i dobrom voljom Miljenko Crnjac – Jozić i Ivica Crnjac – Ikan su svojim motornim saonicama došli do našeg jedinog odsječenog područja.

Njima se pridružio i Ivan Crnjac – Sunčo koji je i ostao kod svoje rodbine pripomoći prvenstveno oko stada ovaca i janjaca.

Nakon par sati probijanja kroz velike snježne nanose stigli su u Liskovac, prvi zaseok u G. Britvici posjetivši sve obitelji dostavljajući im osnovne životne namirnice. Nastavili su put do Vranjkovaca s čijim žiteljima nije postojao nikakav kontakt u posljednjih 6 dana. Došlo se i do Prusina, zaseokom koji graniči s Rakitnom s čime se dobio uvid u stanje svih stanovnika u G. Britvici. Evidentirano je da su svi u najboljem redu i da na tom području nema nikakvih hitnih potreba.

Danas se radi na čišćenju puta prema G. Britvici te se nadamo da će se skoro doći do njih velikim strojevima i otvoriti im se putovi prema ostatku župe.

g_britvica_1

g_britvica_4

g_britvica_6

g_britvica_5

g_britvica_3

g_britvica_2

g_britvica_7Na putu prema G. Britvici je bilo svakojakih situacija