Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Tribošić: nastavak izgradnje ulične rasvjete i uređenje igrališta

E-mail Ispis PDF

tribosic_rasvjeta1aProtekli je vikend na Tribošiću protekao iznimno radno i aktivno. Nakon pokrenute inicijative mještana oko izgradnje ulične rasvjete u petak je započeta ugradnja rasvjetnih svjetiljki na stupove. Iznos prikupljenih sredstava od mještana još je nedostatan za realitaciju cjelokupnog projekta ulične rasvjete, no zahvaljujući financijskoj potpori gospodina Miće Crnjca omogućen

Više...
 

Kreće realizacija projekata iz programa PEP International-a za našu mjesnu zajednicu

E-mail Ispis PDF

pep2011_1aNakon nedavnog potpisivanja projektnih ugovora predstavnika radnih skupina Donje Britvice i Izbična s predstavnicima PEP International-a  ovih dana očekuje se i realizacija tih projekata. Kao što smo već pisali, ova islandska nevladina organizacija s po 5000 Eura obvezala se ugovorom sufinancirati dva značajna projekta u našoj mjesnoj zajednici.

Više...
 

Akcija nasipanja puta kroz Gornju Britvicu

E-mail Ispis PDF

britvica_put1aProteklog tjedna započeto je nasipanje i uređivanje dijela makadamskog puta kroz Gornju Britvicu i prema Rakitnu. Ova akcija rezultat je dijela dogovora postignutog između mjesne zajednice Izbično i Rudnika Boksita Široki Brijeg koji su osigurali strojeve i mehanizaciju za ovu akciju. U cijelosti je dovršeno nasipanje puta Gornja Britvica – Rakitno (Vukoje)

Više...
 

Poptisan ugovor o predaji na korištenje prostorija bivše ambulante mjesnoj zajednici Izbično

E-mail Ispis PDF

abmulanta1aU utorak, 3. svibnja 2011. potpisan je ugovor o ustupanju prostorija bivše ambulante u Izbičnu na korištenje mjesnoj zajednici Izbično. Ugovorom kojeg su potpisali ravnatelj Doma zdravlja Široki Brijeg, dr. Zoran Jelić, i predsjednik mjesne zajednice Izbično Tihomir Crnjac, omogućava se MZ Izbično korištenje spomenutih prostorija, bez naknade, na razdoblje od deset godina, s mogućnošću produljenja ugovora.

Više...
 

Održano 17. Silo na uskrsni ponediljak "Kod Vrančine"

E-mail Ispis PDF
silo11_1a„Što je Hercegovac bez gusala i gange“ moto je pod kojim se mnoštvo zaljubljenika u ove glazbene instrumente i zvuke okupilo i ove godine u svadbenom salonu „Kod Vrančine“ na Kočerinu. Događaj je svakako poznatiji pod nazivom „Silo na uskrsni ponediljak“ koji spada u manifestaciju koja je od velikog značaja za očuvanje hrvatske narodne baštine s ovih prostora.
Više...
 

Novi darovi iz župne kuće u Izbičnu

E-mail Ispis PDF

caritas_svante_1aNa sv. misi u nedjelju je župnik fra Franjo Mabić najavio današnje nove darove. Zapravo se radi o dijelu pošiljke koju su ovih dana dovezli naši prijatelji iz Milana.          Ovo zasigurno nije razlog što u sljedećim recima vidite crkvu ispunjenu kao da se radi o nedjeljnoj pučkoj misi. Zapravo se radi o još jednom od trinaest utorka u čast sv. Anti kad se mise nakane slave u popodnevnim satima.

Više...
 
<< Početak < « 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » > Kraj >>Vremenska
prognoza