Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Održano 17. Silo na uskrsni ponediljak "Kod Vrančine"

E-mail Ispis PDF
silo11_1a„Što je Hercegovac bez gusala i gange“ moto je pod kojim se mnoštvo zaljubljenika u ove glazbene instrumente i zvuke okupilo i ove godine u svadbenom salonu „Kod Vrančine“ na Kočerinu. Događaj je svakako poznatiji pod nazivom „Silo na uskrsni ponediljak“ koji spada u manifestaciju koja je od velikog značaja za očuvanje hrvatske narodne baštine s ovih prostora.
Više...
 

Novi darovi iz župne kuće u Izbičnu

E-mail Ispis PDF

caritas_svante_1aNa sv. misi u nedjelju je župnik fra Franjo Mabić najavio današnje nove darove. Zapravo se radi o dijelu pošiljke koju su ovih dana dovezli naši prijatelji iz Milana.          Ovo zasigurno nije razlog što u sljedećim recima vidite crkvu ispunjenu kao da se radi o nedjeljnoj pučkoj misi. Zapravo se radi o još jednom od trinaest utorka u čast sv. Anti kad se mise nakane slave u popodnevnim satima.

Više...
 

Potpisani projektni ugovori s predstavnicima PEP International-a

E-mail Ispis PDF

pep_ugovor1aPredstavnici radnih skupina Donje Britvice i Izbična potpisali su projektne ugovore s predstavnicima PEP International-a, islandske organizacije koja se obvezala donirati sredstva od 5000 EUR za bilo kakav projekt koji će poboljšati životne uvjete u selima.

Više...
 

Održana 2. izborna skupština HKUD-a Brda Izbično

E-mail Ispis PDF
skupstina1aSinoć se u prostorijama Osnovne škole u Izbičnu održala redovna izborna skupština nešeg kulturnoumjetničkog društva. Svi nazočni su pomalo ostali iznenađeni na saznanje da je tijelima društva istekao mandat od 4 godine što je uistinu svima proteklo veoma brzo. Naravno da je razlog velika aktivnost društva, česta druženja i nastupi kako u mjesnoj zajednici tako i van nje.
Više...
 

Dovršeni radovi nasipa puta na prometnici Izbično-Gornja Britvica

E-mail Ispis PDF

jezero_radovi_1aProkopavanjem nasipa i ugradnjom betonske cijevi dovršeni su planirani grubi radovi na prometnici Izbično-Gornja Britvica. Usljed obilnih kiša u jesenjem i zimskom razdoblju ova dionica puta bivala je poplavljena izlivom velike količine vode iz Jezera i s okolnih brda.

Više...
 

Delegacija iz Korita kod župnika u Izbičnu

E-mail Ispis PDF
kr_1Sama po sebi i po naslovu ovo ne bi trebala biti nikakva vijest koja bi zaslužila našu pozornost ili pozornost bilo kojih i kakvih medija. Međutim kako smo mi mala župa, tako nam i svaka mala vijest i događaj stvaraju prostor da se nešto objavi. Ako budemo čekali nekoliko krštenja ili vjenčanja zajedno, onda možemo odmah zatvoriti ovaj portal, odnosno ovaj prostor.
Više...
 
<< Početak < « 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » > Kraj >>Vremenska
prognoza