Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

KUD Brda iz Izbična na 5. festivalu"Uz gangu i bukaru" u Cisti Velikoj

E-mail Ispis PDF
uz_gangu_bukaru1aJubilarni 5. festival  „uz gangu i bukaru“ održan je sinoć, 13. kolovoza, u Cisti Velikoj, na lokalitetu Zadužbina. Među mnoštvom natjecatelja iz raznih krajeva Dalmacije i Hercegovine ove godine nastupilo je i naš KUD Brda. Izvedbom ženske gange i bećarca, muškog bećarca  te solo dionicom našeg Drageca na diplama, publika je burnim pljeskom posebno nagradila
Više...
 

Kolumna: Umjesto zahvale sestra Antonije Bilić prijeti tužbom

E-mail Ispis PDF
fra_franjo_kolVeć nekoliko tjedana se mislim bih li ili ne bih napisao ovo pismo, odnosno izlio svoja pitanja koja mi se nameću glede nemiloga slučaja učenice Antonije Bilić. No kada sam saznao da su i još neki kolege s oltara u crkvama komentirali ovaj slučaj, to mi je dalo potvrdu da mislim kao i većina našega svijeta, naših vjernika, naših sugrađana.
Više...
 

NAJAVA: Izbičijada 2011.

E-mail Ispis PDF
izbicani2011_1aPripreme za ovogodišnju, 14. po redu, Izbičijadu već su odavno u tijeku a razrade samih detalja privode se kraju. Kao i proteklih godina očekuje se veliki odziv Izbičana i prijatelja te uglednih osoba iz vjerskog, političkog, gospodarskog i kulturnog života.
Sudeći po broju inozemnih registarskih oznaka, koji se ovih dana mogu vidjeti na mnogobrojnim automobilima
Više...
 

Folkloraši iz Širokog Brijega uveličali Dan domovinske zahvalnosti u Viru

E-mail Ispis PDF
vir1aJučer je u Viru kraj Posušja obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Nakon polaganja vijenaca ispred spomenika poginulih branitelja i slavljenja sv. mise u mjesnoj crkvi, program obilježavanja se preselio u Bare gdje su upriličena razna natjecanja u starim športovima te borba bikova koja redovito privuče najviše pozornosti.
Više...
 

Program Devetnice i proslave Velike Gospe u našoj Općini

E-mail Ispis PDF
v_gospaMnogi će reći kako je najljepše godišnje razdoblje u našoj Općini ono vezano uz Devetnicu i proslavu Velike Gospe, a odmah po proslavi tog blagdana slijedi skup izbičana i prijatelja (Izbičijada) koji se već tradicionalno održava na Izbičkom polju - 16. kolovoza.
Tih dana, grad osobito zaživi a mnoštvo vjernika okupi se na sv. misama za Uočnicu blagdana Velike Gospe.
Više...
 

Obilježena 18. obljetnica stradanja hrvatskih civila i vojnika na Stipića livadi

E-mail Ispis PDF
tipica_livada_2011_1aMolitvom, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća danas, u četvrtak, 28. srpnja, obilježena je  18. godišnjica pogibije 39 hrvatskih civila i vojnika koji su stradali u stravičnom zločinu počinjenom od strane pripadnika Armije BiH na Stipića livadi, odnosno, u Doljanima. Činjenica koja još uvijek boli je da za taj zločin, 28. srpnja 1993. godine, još uvijek nitko nije
Više...
 
<< Početak < « 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » > Kraj >>Vremenska
prognoza