Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Održano humanitarno božićno druženje "U susret Božiću" 2013.

E-mail Ispis PDF

u susret bozicu 2013 1aU organizaciji Mjesne zajednice Izbično i HKUD-a Brda u proteklu nedjelju, 22. prosinca, održano je još jedno božićno druženje mještana, rodbine i prijatelja ispred osnovne škole u Izbičnu. Prigodna blagdanska manifestacija, pod nazivom "U susret Božiću", doživjela je svoje veoma uspješno treće izdanje, a po drugi puta i humanitarni karakter.

Po najavljenom programu okupljanje je započelo u 16 sati gdje se na prostoru ispred osnovne škole našlo više stotina okupljenih razdraganih srca, od onih najmlađih do najstarijih. Nakon uvodnog druženja priređen je dječji igrokaz, u sjajnoj i rutinskoj izvedbi naših mališana, a potom je uslijedilo kićenje božićnog drvca marljivo pripremljenim nakitima naših mališana, te paljenje lampica. U sklopu ovogodišnjeg programa priređeni su i prigodni poklon paketići koje je Djed Božićnjak darivao svim prisutnim mališanima, a na svojstven način izazvao oduševljenje i kod ostalih prisutnih.

Zajedničko druženje nastavljeno je potom u pjesmi i veselju uz tamburaški sastav našeg KUD-a Brda, te uz pripremljenu domaću zakusku vrijednih ruku domaćica i domaćina, kobasice s roštilja, kuhano vino i ostale napitke koji su se, kao i prethodnih godina, dijelili po jedinstvenom cjeniku – sve po 1 KM.

Vrijeme blagdanske radosti i darivanja obilježilo je i ovogodišnje druženje kroz svoj humanitarni karakter. U sklopu manifestacije, pod sloganom "Srcem srcu", organizirano je dobrotvorno prikupljanje priloga za pomoć u liječenju teško oboljelih sumještana. Tako je u tu svrhu, kroz ovu akciju, prikupljen iznos od 2320 KM, dok je i iz inozemstva pristigla uplata jednog nezaboravnog dobrotvora iz Izbična (koji je želio ostati anoniman) u vrijednosti od 500 EURa. Cjelokupan iznos biti će uručen teže oboljelom članu naše zajednice u nadi da će mu ovaj skromni doprinos barem malo biti od pomoći.

Za uspjeh ovog vida manifestacije dugujemo zahvalu brojnim srcima i rukama, ponajprije, mještana, domaćica i domaćina, našim mališanima, tvrtki Geo Spektar Široki Brijeg na darovanim paketićima za mališane, Ikanu za postavljeni šator i ostalu opremu, tvrtki Erona Široki Brijeg, Caffe-baru Strawberry Široki Brijeg, župniku fra Franji Mabiću za darovano božićno drvce, Veki Pavkoviću i Tihomiru Jurilju – Tiji na darovanim roštilj kobasicama, STR "Sonja" Izbično, našem "Djedu Božićnjaku", članovima HKUD-a Brda, te svim ostalima koji su na bilo koji način pripomogli u pripremi i održavanju ove manifestacije.

Ovogodišnju božićnu manifestaciju svojom nazočnošću podržali su i predsjednik županijske Vlade Zdenko Ćosić, gradonačelnik Miro Kraljević, predsjednik Općinskog vijeća Vinko Topić, predstojnik Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Eugen Šušak, predsjednik  HKUD-a Brda Mićo Crnjac, te brojni gospodarstvenici i svi ostali dragi gosti i prijatelji.

Sretan i blagoslovljen Božić i Nova godina!

u susret bozicu 2013 3
Nekoliko dana ranije krenulo se s pripremama

u susret bozicu 2013 4
Već oko 17 sati prisutan je značajan broj ljudi

u susret bozicu 2013 5
Većina se okupila i pod postavljenim šatorom

u susret bozicu 2013 6
Zaduženi za dobar ukus kuhanog vina sjajno su odradili svoj posao

u susret bozicu 2013 6-2
Braća Ivo i Miro Crnjac neumorno su sudjelovali i ove godine u krugu vanjskog šanka

u susret bozicu 2013 12
Ekipa za roštiljem pobrinula se za ukusno pripremljene kobasice

u susret bozicu 2013 22
Najava sjajno pripremljenog dječjeg igrokaza i recitacije

u susret bozicu 2013 24
Naši mališani u maniri rutinskih profesionalaca

u susret bozicu 2013 23
Brojni prisutni i ove godine popratili su dječji igrokaz

u susret bozicu 2013 25

u susret bozicu 2013 31
Nakon igrokaza uslijedilo je kićenje bora i paljenje lampica

u susret bozicu 2013 34
Potom se pojavio Djed Božićnjak s pripremljenim darovima za mališane

u susret bozicu 2013 36
Nakon podijele darova zajednička fotografija ispred okićenog božićnog drvca

u susret bozicu 2013 51
Nastavak druženja pod šatorom

u susret bozicu 2013 10
...Jednako tako i na prostoru ispred šatora

u susret bozicu 2013 11

u susret bozicu 2013 14

u susret bozicu 2013 15
Predsjednik Vlade županije ZH Zdenko Ćosić i predstojnik Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Eugen Šušak bili su dragi gosti ovogodišnje manifestacije u Izbičnu

u susret bozicu 2013 16
Gradonačelnik Miro Kraljević, predsjednik općinskog Vijeća Vinko Topići te bivši "načelnik" su, također, odazvali se pozivu i na ovogodišnjoj božićnoj manifestaciji

u susret bozicu 2013 50
Neumorni predsjednik HKUD-a Brda – Mljenko Mićo Crnjac u društvu s domaćinima i dragim gostima

u susret bozicu 2013 61
Udaljeni kadar s Pavkovića puta dočarava posebnu sliku ovogodišnjeg božićnog druženja u Izbičnu


Snimili: Tihomir Crnjac, Vjeko Pavković, Marko Pavković
Ostale fotografije, po običaju, možete pogledati u našoj foto galeriji OVDJE.