Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Donja Britvica

E-mail Ispis PDF
crkva Donja Britvica
Crkva "Rođenja Blažene Djevice Marije- Mala Gospa" u Donjoj Britvici
Podružna crkva "Rođenja Blažene Djevice Marije - Mala Gospa" u Donjoj Britvici je udaljena od župne crkve šest Km, dok je groblje udaljeno osam Km. Nova crkva je blagoslovljena 8. rujna 2007. godine na blagdan Male Gospe –  kome je i crkva posvećena, odnosno Mala Gospa je zaštitnik crkve i samoga mjesta Donje Britvice.

Crkva je početa 2000. godine i pokrivena, ali je čekala svoje dovršenje u punom i potpunom smislu do 2006. Tada su mještani sa župnikom odlučili nastaviti tamo gdje je bivši župnik fra Drago Čolak stao. Ponovno su se dali na prikupljanje sredstava i traženje darovatelja među iseljenim britvičanima i ljudima dobre volje.

Odbor crkve sa svojim pročelnikom je uspio skupiti dovoljno sredstava da se nastavi i dovrši, odnosno tako uredi crkva da joj nisu ravne po opremi i uređenju tolike župne crkve.

Tako je dočekani taj veliki dan Male Gospe 8. rujan 2007. godine gdje je mnoštvo okupljenih vjernika nazočilo svečanoj svetoj misi u 10.30 sati te je tom prigodom mjesni biskup dr. Ratko msgr Perić blagoslovio novoizgrađenu crkvu.

Blagoslov crkve u Donjoj Britvici

Blagoslov crkve u Donjoj Britvici

crkva u Donjoj Britvici

Unutrašnjost crkve u Donjoj Britvici

Kip i zvonik u Donjoj Britvici