Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Dovršen projekt izgradnje tribina na igralištu ispred škole u Izbičnu

E-mail Ispis PDF

izbicno_tribine1aProjekt izgradnje tribina na igralištu u Izbičnu proteklih je dana dovršen u cijelosti. Dvorište ispred osnovne škole u Izbičnu ovim je projektom poprimilo potpuno novi izgled. Pogled na izgrađenih šest tribina dužine 44 metra sa središnjim stepenicama kao i završnim zidom - koji u praksi može poslužiti i kao sedma tribina, te bočnim zidovima, ostavlja uistinu impresivan dojam.Besprijekoran građevinski posao obavila je trvtka A3 iz Širokog Brijega, a ukupna vrijednost radova iznosi 23.800 KM. Financijska potpora za ovaj vrijedan i značajan projekt u iznosu od 5.000 Eura osigurana je od strane PEP International-a - islandske nevladine organizacije,  koja sudjeluje u projektima podrške stanovništvu u ruralnim područjima, a ostatak sredstava osiguran je dobrovoljnim prilozima mještana kao i mjesne zajednice dok je dio sredstava obećan i od strane Općine Široki Brijeg, odnosno, općinskog načelnika.

U narednom razdoblju ostaje dovršiti zemljane radove oko zidova te asfaltiranje igrališta. Nadamo se skoroj realizaciji i tog dijela projekta.

Napomenimo kako je drugi projekt u sudjelovanju PEP International-a već prije priveden kraju a odnosio se na proširenje puta za Donju Britvicu u dužini od 370 metara i širine jedan metar.

Iskrene zahvale u realizaciji ovih projekata upućujemo predstavnicima PEP International-a, a osobito gđi. Dženani Baždarević, te predstavnicima Općine Široki Brijeg - kao partneru u ovim projektima. Zahvaljujemo također svim sudionicima iz radnih skupina u pripremi projekata, velikoj materijalnoj potpori od strane tvrtke A3 iz Širokog Brijega, gosp. Ivi Crnjcu (Dadić) na izradi projektne dokumentacije kao i svim ostalim sudionicima koji su pomogli u realizaciji ovih projekata.

izbicno_tribine1
Betoniranjem drugog bočnog zida dovršeni su radovi izgradnje tribina na igralištu

izbicno_tribine2

izbicno_tribine3
Bagerom su dovršeni i zemljani radovi i otklanjanje suvišnog materijala

izbicno_tribine4
Dvorište škole u Izbičnu u novom ruhu

izbicno_tribine5
Pogled na tribine igrališta i bočne zidove

izbicno_tribine7
Ovako je izgledalo s prvim pripremnim radovima

d_britvica_cesta1
370 metara proširenog puta za Donju Britvicu

d_britvica_cesta2

Tihomir Crnjac