Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
  • Strana:
  • 1

TEMA: blazeni Ivan Merz

blazeni Ivan Merz 30 stu 2010 22:13 #713

  • Toni 123
  • ( User )
  • Toni 123's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 4
  • Karma: 0
Citajuci biografiju bl.Ivana Merza potaknut dokumentarnim filmom PUT DO CUDA poceo sam se zanimati za ovoga blazenika i zastitnika mladih.
Na pocetku sam bio skeptican ali sto sam vise citao njegove tekstove i biografiju to je zanimanje vise raslo. U dok. filmu se kaze da moramo izmoliti jedno cudo-ozdravljenja da bi ovaj blazenik postao svetac sto je citajuci tekstove i biografiju doista i bio. Kroz svoj "kratki" zivot nam je dao smjernice kako treba zivjeti a pogotovo mladi i kako se treba suociti sa napastima i sa umiranjem. Neznam koliko ste znali ali Domus Croata u Rimu gdje ce biti smjesteni nasi hodocasnici na putu u Rim nosi naziv "Dr. Ivan Merz" koji je obnovljen po zagovoru ovoga blazenika a nadam se uskoro i svetca.

Pa me zanima koliko je stovanje ovoga blazenika u Hercegovini?

Kratka biografija:
bl. Ivan Merz
1896.-1928.

Istaknuti laik u svjedočenju Evanđelja


"Istaknuti laik u svjedočenju Evanđelja" - tim je riječima Papa Ivan Pavao II. nazvao Ivana Merza u zagrebačkoj katedrali 10.rujna 1994.god., prvoga dana svoga pohoda Hrvatskoj, spominjući u svome govoru hrvatske svece i blaženike, te kandidate oltara u našem narodu. Ove Papine riječi veliki su poticaj da se bolje upoznamo s likom Ivana Merza i njegovim životnim svjedočanstvom danim za Isusa Krista. Postupak za proglašenje Ivana Merza blaženim i svetim započeo je u Zagrebu još 1958.god; a od 1986.god. nastavlja se u Rimu pri vatikanskoj Kongregaciji za kauze svetaca. Već na početku ovog kratkog prikaza njegove biografije želimo naglasiti važnu činjenicu: svjestan da će umrijeti mlad, Ivan Merz prikazuje na samrti svoj život kao žrtvu Bogu za hrvatsku mladež. Koliko je ova žrtva bila draga i Bogu ugodna pokazale su godine koje su slijedile: tisućama mladih postao je uzor i ideal kršćanskog života. Njegovo ime značilo je program života i rada brojnim mladim kršćanima. Što je Merz značio za hrvatsku mladež možda su to najbolje izrazili sami mladi kad su mu na grob donijeli vijenac s bijelom svilenom vrpcom na kojoj je pisalo: HVALA TI ORLE KRISTOV ŠTO SI NAM POKAZAO PUT K "SUNCU"!
Posljednja izmjena: 30 stu 2010 23:51 od ured.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanju.

Odgovor:blazeni Ivan Merz 07 pro 2010 19:28 #714

  • Toni 123
  • ( User )
  • Toni 123's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 4
  • Karma: 0
USLISENJA PO ZAGOVORU IVANA MERZA
Čudo prihvaćeno i potvrđeno u Vatikanu
u procesu beatifikacije bl. Ivana


Anica Ercegović, rođ. 1905. u selu Gradusi kraj Sunje, teško se razbolila od tuberkuloze pluća i drugih bolesti u svojoj 19. godini. Nakon šest godina neuspješnog liječenja molila je devetnicu Ivanu Merzu i pošla njemu na grob početkom srpnja 1930. Kući se vratila zdrava. Živjela je od tada u punom zdravlju, nije išla liječnicima niti je trošila bilo kakve lijekove. Doživjela je duboku starost. Umrla je 1987. u 82. godini a 57. godini kako je čudesno ozdravila. Njezino čudesno ozdravljenje po zagovoru Ivana Merza potvrdila ja Vatikanska komisija od pet liječnika 8. V. 2002. Ovo čudesno ozdravljenje prihvatila je Kongregacija za kauze svetaca u postupku beatifikacije Časnog sluge Božjega Ivana Merza.






Uslišanja po zagovoru bl. Ivana Merza
tijekom 2002., 2003. i 2004. godine

Ovdje donosimo samo naslove raznih uslišanja koja su se dogodila posljednjih godina. Opširniji opisi ovih uslišanja, kao i ostalih primljenih milosti po zagovoru bl. Ivana Merza od 1928. do 2004. godine, mogu se naći na web-stranici bl. Ivana Merza www.ivanmerz.hr u direktoriju Uslišanja-Zahvale.

Nezaposleni dobio posao - Ozdravio od alergije - Dijete ozdravilo - Uslišana devetnica - Obiteljska zahvala za sve milosti - Nakon Beatifikacije odmah dobila posao - Ozdravila od bolesti, uspješno položila ispite, utješena nakon tragedije - Sretan upis na fakultet nakon što su riješene nepremostive zapreke po zagovoru Ivana Merza - Uslišana molitva: sretno položen ispit - Sretan upis na fakultet nakon preporuke - Dva velika uslišanja postignuta kroz molitvu devetnice: dobila sudski spor i brat našao posao - Po zagovoru bl. Ivana pronađen posao - Pomoć u posljednjim danima - Zagovor bl. Ivana Merza pomogao sudjelovati na njegovoj beatifikaciji - Bl. Ivan pomogao ozdraviti i naći posao - Pomirba zavađene obitelji i druge milosti - Bl. Merz pomogao naći posao i prije završene devetnice - Zahvaljujem Bl. Ivanu Merzu za ozdravljenje - Devetogodišnjaku Albertu bl. Ivan uklonio bol u trbuhu - Uslišane molitve za sina - Zagovor bl. Ivana pomogao - Na dan beatifikacije sin dobio posao - Bl. Merz stvara čudesa. - Zahvala za upis na fakultet i dobivanje posla - Ivan Merz mi je dugogodišnji zagovornik - Obraćenje i sv. ispovijed u bolesti - Pomoć u bolesti s povratkom u život - Uslišana prošnja - Položen teški ispit - Isprošen dolazak djeteta na svijet - Uslišane molbe u raznim situacijama - Brat dobio posao zagovorom I. Merza - Sin se vratio na pravi put - Izmoljeno dijete - Merz pomaže u pripremi za smrt - Ivan pomaže na ispitima i pokazuje put u visine - Ivan Merz pomogao pri upisu na fakultet - Čudesna pomoć u dobivanju stalnog zaposlenja - Riješen obiteljski problem - Pomoć u studiju - Pomirenje u obitelji nakon pet godina - Pomoć u raznim životnim teškoćama - Problemi nestali - Zagovor bl. Ivana pomaže - Blaženi Ivan spasio poduzeće od propasti.

NA STRANICI BL.IVANA MERZA MOZETE NACI DEVETNICU U CAST OVOG BLAZENIKA
Posljednja izmjena: 07 pro 2010 19:30 od Toni 123.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanju.

Odgovor:blazeni Ivan Merz 07 pro 2010 19:36 #715

  • Toni 123
  • ( User )
  • Toni 123's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 4
  • Karma: 0
MOLITVE ZA ZAGOVOR BL. IVANA MERZA



Odmah nakon svetačke smrti Ivana Merza, 10. V. 1928., mnogi su počeli posjećivati njegov grob i preporučivati mu se u zagovor u svojim potrebama. Tako se počelo širiti njegovo štovanje. Već tjedan dana nakon smrti, 17. V. 1928. bila je sastavljena prva molitva s njegovim spomenom, a potom su slijedile ostale kojima se molilo od Boga uslišanje u potrebama po zagovoru Ivana Merza. Neke od tih molitvi dobile su crkveno odobrenje. Ovdje donosimo tri takve molitve koje se mogu moliti i sada nakon njegove beatifikacije.



1. Molitva

Gospode Isuse Kriste, koji si, kako se ufamo, dušu vjernoga službenika svoga Ivana učinio dionikom života presvetoga Trojstva u nebeskoj slavi, molimo, da po njegovu primjeru, a po zagovoru svetog Ivana, apostola i evanđeliste, u nerazrješivoj zajednici sa svetom Katoličkom Crkvom i rimskim Papom živimo, radimo i trpimo za slavu i proširenje kraljevstva tvoga, koji živiš i kraljuješ s Bogom Ocem u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.


S dopuštenjem Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu od 17. svibnja 1928., br. 5664.





2. Molitva

Svemogući vječni Bože, u Ivanu Merzu dao si nam divan primjer vjere i ljubavi prema Kristu i Crkvi. U svom kratkom životu Ivan je uz pomoć Tvoje milosti postigao mnoge vrline i potaknuo nas da nasljedujemo njegovu predanost u Tvoju svetu volju, strpljivost u podnašanju križeva svakodnevnog života, te nesebičnu ljubav prema bližnjemu. Njegov neumorni rad za proširenje Kristova Kraljevstva u dušama mladih mnoge je priveo Tebi koji jedini daješ čovjeku pravi smisao života. Uvjereni da Ti je Ivan svojim svetim životom omilio, molimo Te da ga se udostojiš proslaviti čašću oltara kako bi njegov primjer pomogao ljudima na putovanju prema nebeskoj domovini. Udijeli nam milost da nasljedujemo čvrstoću njegove vjere, nesebičnost njegove ljubavi, te apostolsku revnost da se tako približimo idealu kršćanske savršenosti koji nam je on svojim životom pokazao. Njegovim zagovorom udijeli mi posebnu milost za koju te sada molim.... ako je to na korist mojoj duši, a Tebi na slavu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!


Imprimatur. Br. 1415. – Zagreb 25. VII. 1979. – Nadbiskupski duhovni stol. Dr. Josip Lach, biskup.




3. Molitva

Svemogući vječni Bože, u Ivanu Merzu dao si nam divan uzor kršćanskih vrlina. Svojim svetim životom on nam je pokazao kako se uz pomoć Tvoje milosti i u laičkom staležu može postići svetost života. Pomozi nam da ohrabreni njegovom ljubavlju prema Kristu i Crkvi idemo putem svetosti i nasljedujemo njegovu apostolsku revnost u širenju Tvoga Kraljevstva. Po njegovu zagovoru udijeli mi posebnu milost za koju te sada molim... ako je to na korist mome vječnom spasenju, a Tebi na slavu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!


Ovu je molitvu sastavila Postulatura prigodom beatifikacije bl. Ivana Merza 2003. a prikladna je za obavljanje devetnice.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanju.
  • Strana:
  • 1
Vrijeme prikaza stranice: 0.126 sekundi