Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Izbičijada

O Izbičijadi

E-mail Ispis PDF
Izbično je poznato i po kulturno zabavnoj i športskoj manifestaciji zvanoj Izbičijada, koja se održava svake godine šesnaesti kolovoza.
Riječ je o manifestaciji koja okuplja domaće i raseljene mještane kao i prijatelje ovog mjesta ljude željne zabave i druženja.

Izbičijada je 1997.g. pokrenuta na inicijativu mještana a 2007.g. održana je 10 jubilarna Izbičijada kada se ujedno proslavilo i 90 godina osnutka Župe Izbično i 60 godina od mučeničke smrti dviju Dragica Pavković (mučenički grobovi nalaze se nedaleko od crkve u Izbičnu te ih narod hodočasti).
Više...
 

Izbičijada 2009.

E-mail Ispis PDF
izbicijada2009_1a16. kolovoza župljani župe Izbično već tradicionalno organiziraju Izbičijadu. Tako su se i ove godine, po dvanaesti put - 16. kolovoza, okupili mnogi domaći i iseljeni župljani Izbična kao i brojni prijatelji župe. Kako je i najavljeno, najprije se u 16.00 sati mnoštvo vjernika okupilo oko župne crkve u Izbičnu odakle je krenula procesija prema obližnjim grobovima dviju mučenica
Više...
 

Izbičijada 2010.: Druženje s pristiglim gostima iz Slavonije

E-mail Ispis PDF
zadubravlje1aHKUD Brda je jučer u jutarnjim satima ugostio članove društva Seljačka sloga iz Zadubravlja pored Slavonskog Broda. Nakon dugog noćnog putovanja gosti su stigli do središta Izbična gdje su ih dočekali članovi našeg društva, te ih ugostili u svojim obiteljima.
Više...
 

IZBIČIJADA 2010.

E-mail Ispis PDF
izbicijada_2010_1aDan nakon Velike Gospe Izbično je već godinama središte okupljanja mnogih na tradicionalnoj pučkoj veselici – Izbičijadi. Ove godine pokazalo se da i prvi radni dan u tjednu Izbičijada „pretvori“ u neki od dana vikenda čemu svjedoči nekoliko tisuća okupljenih na Izbičkom polju po 13. put.
Više...
 

Izbičijada 2011.

E-mail Ispis PDF

izbicijada_2011_1aTradicionalna 14. Izbičijada i ove je godine okupila mnoštvo župljana i njihovih prijatelja koji se na Izbičkom polju okupe dan nakon blagdana Velike Gospe. Na jednom mjestu okupe se tako mnogi raseljeni župljani diljem svijeta, od daleke Australije, Kanade, SAD-a do gotovo svih zemalja zapadne Europe.

Više...
 

Izbičijada 2012.

E-mail Ispis PDF

izbicijada2012_1aVeć petnaestu godinu zaredom Izbičko polje mjesto je okupljanja mještana i brojne raseljene rodbine i prijatelja na jednom mjestu, neposredno nakon blagdana Velike Gospe. Kako je manifestacija "Izbičijade" postala nadaleko poznata tako se već godinama na ovom mjestu okupi nekoliko tisuća ljudi sa šireg prostora Hercegovine, dijela Bosne i susjedne Hrvatske.

Više...