Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Poptisan ugovor o predaji na korištenje prostorija bivše ambulante mjesnoj zajednici Izbično

E-mail Ispis

abmulanta1aU utorak, 3. svibnja 2011. potpisan je ugovor o ustupanju prostorija bivše ambulante u Izbičnu na korištenje mjesnoj zajednici Izbično. Ugovorom kojeg su potpisali ravnatelj Doma zdravlja Široki Brijeg, dr. Zoran Jelić, i predsjednik mjesne zajednice Izbično Tihomir Crnjac, omogućava se MZ Izbično korištenje spomenutih prostorija, bez naknade, na razdoblje od deset godina, s mogućnošću produljenja ugovora.

Više...
 

Potpisani projektni ugovori s predstavnicima PEP International-a

E-mail Ispis

pep_ugovor1aPredstavnici radnih skupina Donje Britvice i Izbična potpisali su projektne ugovore s predstavnicima PEP International-a, islandske organizacije koja se obvezala donirati sredstva od 5000 EUR za bilo kakav projekt koji će poboljšati životne uvjete u selima.

Više...
 

Dovršeni radovi nasipa puta na prometnici Izbično-Gornja Britvica

E-mail Ispis

jezero_radovi_1aProkopavanjem nasipa i ugradnjom betonske cijevi dovršeni su planirani grubi radovi na prometnici Izbično-Gornja Britvica. Usljed obilnih kiša u jesenjem i zimskom razdoblju ova dionica puta bivala je poplavljena izlivom velike količine vode iz Jezera i s okolnih brda.

Više...
 

Općini Široki Brijeg poplavom odsječena naseljena područja iznad 800 metara nadmorske visine

E-mail Ispis

poplave2010_3_1aPo treći puta u ovoj godini prometnica Široki Brijeg – Gornja Britvica biva poplavljena izdašnijom količinom vode koja se prelijeva iz lokalnog Jezera na spomenuti putni pravac. Mnogi stariji mještani ni ne pamte godinu kada se nešto slično prije događalo. Huk golemih količina vode koja se s obližnjih brda i podzemnih izvora slijevaju u Jezero ne ostavlja puno nade da će uvjeti sutra biti povoljniji, a tek za zimu koja predstoji.

Više...
 

Neslužbeni rezultati općih izbora u našoj Mjesnoj zajednici

E-mail Ispis

izbori2010Prema neslužbenim rezultatima na ovogodišnjim općim izborima u našoj mjesnoj zajednici izašlo je 235 od 405 ukupno registriranih birača, što je oko 58%.
Od političkih stranaka najviše povjerenja dobio je HDZ BiH, na razinama vlasti za Parlament BiH kao i za Parlament FBiH, dok je za kandidata u skupštini ŽZH najviše glasova dobio neovisni kandidat Tomislav Soldo.

Više...
 

Popravak puta u Donju Britvicu

E-mail Ispis

asvaltiranje1aU ovo teško i recesijsko doba svakako je za pohvaliti bilo kakve projekte i aktivnosti koji se odnose na dobrobit lokalne zajednice i pobošljanju uvjeta življenja na selu. U jednoj takvoj akciji okupili su se mještani Donje Britvice u petak, 6. kolovoza, gdje se pristupilo aktivnosti krpanja rupa na lokalnoj cesti koja vodi u selo.

Više...
 

Održan treći sastanak organizacije PEP Internacional na temu postavljanja javne rasvjete

E-mail Ispis

projekt_pep1aNa trećem sastanku organizacije PEP Internacional održanom sinoć, 3. ožujka, u 19:00 sati u prostorijama Osnovne škole u Izbičnu, uz članove radne skupine, sudjelovale su dvije predstavnice navedene organizacije te gđica. Alenka Kvesić ispred Općine Široki Brijeg.

Više...
 

Poplavljeni put prema Gornjoj Britvici

E-mail Ispis

jezero_1aProteklo kišno razdoblje koje je uzrokovalo poplave u gotovo cijeloj regiji koja nas okružuje ostavilo je traga i u našoj župi. Naime, lokalni put koji povezuje Gornju Britvicu s ostatkom župe, proteklog vikenda bio je preplavljen vodom koja se izlijevala iz preplavljenog izbičkog Jezera. Mnogi taj prizor nisu nikada doživjeli pa se, unatoč kiši, mnoštvo mještana okupljalo da to vidi i

Više...
 
<< Početak < « 91 92 93 94 95 96 » > Kraj >>

Stranica 94 od 96

Vremenska
prognoza