Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Snježno nevrijeme ipak prouzročilo znatnu materijalnu štetu na objektima

E-mail Ispis

snijeg_stete1aProtekli kišni dani te nekoliko toplih i sunčanih dana oslobodilo je većinu krovova velikih snježnih naslaga a mnoge domaćine briga i strepnje o potencijalnim štetama na objektima.
Kako se i očekivalo starije krovne konstrukcije ipak nisu izdržale pa se prouzročena šteta na pojedinim objektima na našem području mjeri u desecima tisuća KM.

Više...
 

Poziv za prijavu nastalih šteta uzrokovanih snježnim nevremenom

E-mail Ispis

stete2012aStožer civilne zaštite Općine Širokog Brijega poziva građane koji su pretrpjeli materijalnu štetu od posljedica prirodne nepogode uzrokovane velikim snježnim padalinama i niskim temperaturama, da istu mogu prijaviti u općinskoj šalter sali na šalteru broj 2 službe gospodarstva u zgradi Općine u ulici fra Didaka Buntića 11.

Više...
 

Terencima i lopatom kroz smetove

E-mail Ispis

snijeg7_1aI osamnaesti dan nakon obilnih snježnih padalina ne jenjavaju poteškoće u prometovanju širim područjem. Visina snijega je znatno manja nego li prvih dana no nagla otapanja i ugaženost na cestama predstavljaju prave poteškoće u prometovanju. Strojevi zaduženi za čišćenje polako već zakazuju kroz razne tehničke kvarove tako da će trebati još nekoliko dana kako bi se stanje koliko-toliko normaliziralo.

Više...
 

Trenutačno stanje na putovima u našoj mjesnoj zajednici

E-mail Ispis

Utorak, 21. veljače 2012. 10:00 sati
Slaba kiša topi snijeg. Ceste su većim dijelom prohodne nakon sinoćne intervencije stroja za čišćenje. Na pojedinim dijelovima u Gornjoj Britvici poteškoće stvaraju snježni nanosi koje će se nastojati ukloniti tijekom dana.

Više...
 

Nakon 6 dana neizvjesnosti došlo se do Gornje Britvice

E-mail Ispis

g_britvica_1aNakon 6 dana neizvjesnosti i odsječenosti došlo se do stanovnika najudaljenijeg sela naše općine, Gornje Britvice. Svojim osobnim angažmanom i dobrom voljom Miljenko Crnjac – Jozić i Ivica Crnjac – Ikan su svojim motornim saonicama došli do našeg jedinog odsječenog područja.

Više...
 

Oćina Široki Brijeg podijeljena u 6 graničnih zona

E-mail Ispis

tabla_1aS obzirom na ozbiljnost novonastale situacije, općinsko rukovodstvo je donijelo odluku o učinkovitijem djelovanju po pitanju sanacije čišćenja snijega na širem općinskom području. Tako je na sastanku održanom u utorak, 07.02.2012. godine, donesena odluka o formiranju 6 graničnih zona na razini općine.

Više...
 

Posljedice jake bure koja je poharala našu mjesnu zajednicu

E-mail Ispis

bura_06_01_2012_1aJoš jedna jaka bura u nekoliko posljednjih dana prohujala je područjem Hercegovine i Dalmacije. Već od ranih jutarnjih sati na svetkovinu „Tri kralja“ pojavili su se prvi snažni udari vjetra koji su se tijekom dana i večeri pretvarali čak u olujne. O jačini vjetra svjedoče i izjave onih najstarijih mještana koji kažu kako ovako jaku buru ne pamte odavno.

Više...
 

Predstavnici kanadskog Fonda za lokalne inicijative i Centra za građansku suradnju u posjetu Mjesnoj zajednici Izbično

E-mail Ispis

posjet_cgs_can1aU petak, 9. prosinca, našu mjesnu zajednicu posjetili su predstavnici kanadskog Fonda za lokalne inicijative kanadske Vlade i Centra za građansku suradnju iz Livna. Povod ovom posjetu je nedavna realizacija projekta „Promoviranje participacije građana u lokalnoj upravi“ kojeg je organizirao CGS-Livno uz financijsku potporu kanadske Vlade, čime je našoj mjesnoj zajednici donirana vrijedna uredska oprema.

Više...
 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 90 od 94

Vremenska
prognoza