Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Ususret Božiću 2011. – zajedničko druženje KUD-a Brda i prijatelja

E-mail Ispis
kod_ikana2011_1aProstor konobe kod Ikana na Tribošiću je još jednom bilo mjesto okupljanja članova KUD-a Brda i njihovih prijatelja. Ovog puta je to bilo u čast velikom kršćanskom blagdanu Božiću. Blagdanu čija je priča velika i sretna kad su mnoga srca ispunjena nesvakidašnjim osjećajima.
Više...
 

Svečana dodjela prestižne nagrade “Zlatna ugostiteljska kruna” u hotelu "Park" u Širokom Brijegu

E-mail Ispis

zlatna_kruna1aHotel „Park“ u Širokom Brijegu sinoć je, 14. listopada, bio domaćin svečanosti dodjele „Zlatne ugostiteljske krune“, prestižne nagrade u industriji hotelijerstva i gostoprimstva te općenite promocije turizma u našoj državi. Organizator ovog velikog državnog događaja je Udruženje udruga hotelijera i restoratera (UHR) BiH.

Više...
 

Slavonci iz Zadubravlja ponovno u Izbičnu

E-mail Ispis
planina1aTek što je prošlo malo više od jedne godine, članovi KUD-a Brda su ponovno bili domaćini društvu Seljačka sloga iz Zadubravlja kraj Slavonskog Broda. Zanimljivo je napomenuti da je ovo već četvrto zajedničko druženje u tom vrlo kratkom periodu. „Činjenica je da nešto zrači među nama“ - riječi su kulturno-umjetničkog voditelja društva iz Zadubravlja g. Zvonke Vidakovića,
Više...
 

"Večer folklora 2011." u Širokom Brijegu

E-mail Ispis
vecer_folklora_1aU sklopu manifestacije Briješka zvona 2011. u Velikoj dvorani Zavoda svete Obitelji na Puringaju u subotu, 8. listopada, održana je „Večer folklora 2011. Ukupno 11. kulturno-umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine te republike Hrvatske nastupilo je na ovogodišnjoj, tradicionalnoj, 12. Večeri folklora u Širokom Brijegu.
Više...
 

Na Mosoru obilježen spomen na poginule škripare

E-mail Ispis

mosor_1aJučer u nedjelju, 18. rujna, je obilježena još jedna godišnjica stradanja škripara u 2. svjetskom ratu na lokalitetu misišta Mosor župa Mostarski Gradac. Organizator programa je bila udruga Hrvatsko spomen područje misište Mosor. Program je započeo u 11³º h procesijom do spomen obilježja poginulih 10 škripara gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Više...
 

KUD Brda na proslavi 16. obljetnice oslobođenja Jajca

E-mail Ispis
jajce_1aPovodom proslave 16. obljetnice oslobođenja Jajca i Dobretića, udruga 13. rujan uz suradnju s KUD-om Sveti Ivo – Podmilačje i župnikom Vinkom Jelušićem iz župe Podmilačje je u nedjelju 11.09.2011. organizirao smotru folklora u ovom prekrasnom bosanskom gradu.
Program za folkloraše je počeo već u jutarnjim satima okupljanjem ispred svetišta sv. Ive u Podmilačju gdje
Više...
 

KUD Brda na smotri folklora u Novom Travniku

E-mail Ispis
travnik_1aU subotu, 03. rujna 2011. godine u organizaciji KUD-a Stari hrast 2000 iz Novog Travnika održana je međunarodna smotra folklora u sklopu manifestacije Rujanski susreti. Važno je napomenuti da se ova smotra nalazila u kalendaru organizacije UHAKUD-a (Udruge hrvatskih amaterskih kulturnoumjetničkih društava) što je značilo da je postojao stručni žiri koji je
Više...
 

KUD Brda iz Izbična na 5. festivalu"Uz gangu i bukaru" u Cisti Velikoj

E-mail Ispis
uz_gangu_bukaru1aJubilarni 5. festival  „uz gangu i bukaru“ održan je sinoć, 13. kolovoza, u Cisti Velikoj, na lokalitetu Zadužbina. Među mnoštvom natjecatelja iz raznih krajeva Dalmacije i Hercegovine ove godine nastupilo je i naš KUD Brda. Izvedbom ženske gange i bećarca, muškog bećarca  te solo dionicom našeg Drageca na diplama, publika je burnim pljeskom posebno nagradila
Više...
 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 78 od 96

Vremenska
prognoza