Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Proslava blagdana svetog Ante u Uzarićima

E-mail Ispis

uzarici13 1aObilježavanje i proslava blagdana svetog Ante u našoj općini je svakako najveće i najsvečanije u Uzarićima gdje je upravo sv. Ante zaštitnik njihove mjesne crkve. Posljednjih godina, najzaslužniji za proslavu je svakako njihov domaći KUD Uzarići koji je ove godine 7. put za redom organizirao kulturnu manifestaciju pod nazivom „Vrati nam se običaju stari“.

Više...
 

Sveti Ante čuvaj Vrila naša 2013.

E-mail Ispis

dobric 13 1aMjesna zajednica Dobrič-Provo-Grabova Draga uz suradnju Vodovoda Dobrič-Provo, župe „Imena Isusova“, lovačke jedinice „Orovnik“ te kulturno-umjetničkog društva „Vrila“ su u subotu, 08. lipnja organizirali proslavu događaja „Sveti Ante čuvaj Vrila naša!“. Ovo je treće u nizu okupljanje mještana župe Mostarki Gradac te njihovih gostiju uoči velikog kršćanskog blagdana svetog Ante.

Više...
 

Druženje s gostima HKD-a "Lisinski"

E-mail Ispis

hkd lisinski1aNi kiša ni neobično niske temperatura za ovo godišnje doba nisu uspjeli rashladiti toplu i ugodnu atmosferu koja se ovog vikenda odražavala u druženju članova  KUD-a "Brda" i HKD-a "Lisinski" iz Našica. Kako je i najavljivano, gosti iz Našica u Široki Brijeg stigli su u popodnevnim satima u petak, gdje su nakon smještaja u hotelu Royal krenuli u kratak obilazak Širokog Brijega.

Više...
 

KUD "Brda" domaćin trodnevnom gostovanju jednom od najstarijih kulturnih Društava Hrvatske - HKD "Lisinski" iz Našica

E-mail Ispis

lisinski drustvo1aJedno od najstarijih kulturnih društava u Hrvatskoj, Hrvatsko kulturno društvo "Lisinski" iz Našica, ovog vikenda gostuje u trodnevnom posjetu Općini Široki Brijeg, a službeni domaćin Društvu iz Našica je naš KUD "Brda". U sklopu posjete Hercegovini HKD "Lisinski", u subotu 25. svibnja, u kinu Borak, priređuje besplatan koncert mješovitog pjevačkog zbora i tamburaškog sastava.

Više...
 

Druženje mladih folkloraša

E-mail Ispis

mladi folklorasi1aKada je 2007. godine osnovano HKUD Brda, članovi su se podijelili u dvije skupine. Bila je to skupina odraslih i skupina mlađih, djece iz osnovne škole. Kako je vrijeme odmicalo, oni najmlađi su postali veliki te su se priključili odraslima kako na probama tako i u mnogobrojnim nastupima.

Više...
 

Održano 19. Silo na uskrsni ponediljak kod Vrančine na Kočerinu

E-mail Ispis

silo na usrsni ponediljak 2013 1aVrhunskim guslarima, diplarima, pjevačima i pjevačicama nije trebalo puno vremena da ponovno uštimaju svoje prste i glasove, nakon korizmenog vremena kada mnogi utihnu poštujući svoja kršćanska pravila i običaje.

Više...
 

HKUD Brda na donatorskoj večeri za Humanitarnu udrugu „fra Mladen Hrkać“

E-mail Ispis
udruga_fra_mladen_hrkac_1a

U organizaciji širokobriješkog ogranka Zajednice žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača, u četvrtak (13. prosinca) je u hotelu Park održana donatorska večer za pomoć radu Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać. Nazočnima je bio priređen prigodni kulturno-zabavni program a prepun stol vrhunskih hotelskih delicija je krasio jednu ugodnu atmosferu i druženje.

Više...
 

HKUD Brda uveličao proslavu 38. Šestinskog dana u Zagrebu

E-mail Ispis
sestine_2012_1aMikulići, predgrađe grada Zagreba, prošlog je vikenda bilo domaćin raspjevanim i veselim gostima iz Mađarske i Hercegovine. Naime, u organizaciji Hrvatskog seljačkog pjevačkog društva Sljeme iz Šestina, u Mikulićima, u prostorijama Pongratzovog dvorca, u subotu 01. rujna upriličen je 38. Šestinski dan.
Više...
 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 76 od 96

Vremenska
prognoza