Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

HKUD Brda sudjelovao u proslavi 19. obljetnice oslobođenja Kupresa

E-mail Ispis

kupres13 1aJučer je u Kupresu obilježena 19. obljetnica slobodnog grada. Naime, vojnom operacijom „Cincar“ od 1-3. studenog 1994., hrvatski su branitelji oslobodili grad i cijelu Kuprešku visoravan od okupacije srpske vojske.

Više...
 

Nova školska godina za folkloraše

E-mail Ispis

folklor proba 1aViše od mjesec dana je trajala pauza za naše folkloraše, odnosno od putovanja u Ilok, kad su početkom mjeseca rujna pohodili u najzapadniji grad u Hrvatskoj, sve do ovog tjedna kad su ponovno krenule probe.

Više...
 

HKUD Brda na 46. Iločkoj berbi grožđa

E-mail Ispis

ilok 2013 1aProteklog vikenda, u subotu i nedjelju, Ilok je bio odredište još jednog u nizu ovogodišnjih gostovanja našeg KUD-a Brda. Među zidinama stare srednjovjekovne utvrde u Iloku na jednoj od najstarijih manifestacija Slavonije, Baranje i Srijema, koja se održava od 1962. godine, ove godine pjevala se ganga, bećarac te igrala trusa. 

Više...
 

Cista Velika: Spoj hrvatskog sjevera i juga – Uz gangu i bukaru

E-mail Ispis
uz gangu i bukaru 2013 1aPovodom Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Klub Ciste Velike i prijatelja – Zagreb i Udruge hrvatski branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, pod pokroviteljstvom i sponzorstvom Grada Zagreba, Županije zagrebačke i Županije splitsko-dalmatinske, Grada Zaprešić i drugih, po sedmi put priredili su smotru gange, rere, bećarca i tradicijskih glazbala i tradicijske igre
Više...
 

NAJAVA: "Dani folklora i kulturne baštine"

E-mail Ispis

dani folklora 2013 1aU subotu i nedjelju 10. i 11. kolovoza s početkom u 21 sat na platou ispod hotela "Park", u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Široki Brijeg i blagdana velike Gospe, održat će se manifestacija "Dani folklora i kulturne baštine" na kojoj će se predstaviti izvorno tradicijsko nasljeđe kao i kulturno umjetničko stvaralaštvo Širokog Brijega.

Više...
 

Članovi HKUD-a Brda sudjelovali na međunarodnom festivalu u Bratislavi

E-mail Ispis

bratislava13 1aIza članova HKUD-a Brda je još jedna zanimljiva i nezaboravna avantura. Ovog puta destinacija i povod im je bila međunarodna smotra folklora u Bratislavi, glavnom gradu Slovačke.
Kako smo već pisali, na put su krenuli još u subotu u ranim jutarnjim satima uz brižni ispraćaj roditelja i prijatelja.

Više...
 

Članovi HKUD-a Brda otputovali u Bratislavu

E-mail Ispis

Jutros u ranu zoru, 23 člana našeg HKUD-a Brda su krenuli i otputovali u Bratislavu, glavni grad Republike Slovačke. Radi se o folklornom festivalu na kojem će nastupiti ukupno 6 kulturno-umjetničkih društava iz raznih krajeva Europe. Naravno, među njima je i naše društvo iz Izbična.

Više...
 

Druga večer folklora „Na temeljima bazilike naše“ u Mokrom

E-mail Ispis

 mokro 2013 1aKako u naslovu i stoji, naziv je manifestacije koju članovi KUD-a Mokro organiziraju drugu godinu za redom. Ovoga puta je to bila nedjelja 21. srpnja gdje je program započeo u 17h svetom misom na ostatcima ranokršćanske bazilike u Dubokom Mokrom koju je predvodio fra Tomislav Puljić.

Više...
 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 75 od 96

Vremenska
prognoza