Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Božićna priredba malih folkloraša u Širokom Brijegu

E-mail Ispis

bozicna priredba14 1aKako smo bili najavljivali, sinoć je u dvorani Zavoda Svete Obitelji održana božićna priredba malih folkloraša, sekcija kulturno-umjetničkih društava koja djeluju na području Širokog Brijega. Zanimljivo je napomenuti da se ovaj događaj održao po prvi put te da nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Više...
 

HKUD Brda na manifestaciji Rujanski susreti 2014.

E-mail Ispis

rujanski susreti14 1aProšlog je vikenda Novi Travnik bio domaćin tradicionalne smotre folklora u sklopu manifestacije Rujanski susreti 2014. godine. Program Susreta je trajao od 04.- 07. rujna. Započeli su koncertom tamburaških sastava na Trgu Općine Novi Travnik i folklornim koncertom u Fojnici a završili IV. sajmom tradicijskih obrta i rukotvorina.

Više...
 

HKUD Brda sudjelovali na ovogodišnjim Danima komina, pure i bronzina u Tijarici

E-mail Ispis

tijarica14 1aNova destinacija izbičkih folkloraša je bila Tijarica, 26. srpnja na 11. folklornoj manifestaciji Dani komina, pure i bronzina u organizaciji udruge ''Pokrenimo Tijaricu''. Iako su prvi put u Tijarici svi su ostali pod dojmom i bili oduševljeni. Uz naše kulturno-umjetničko društvo Brda još su bila dva društva iz Hercegovine:

Više...
 

HKUD Brda na večeri folklora u Jarama 2014.

E-mail Ispis

jare14 1bProšlog je vikenda održana još jedna večer folklora u Jarama. Organizator je bilo domaće društvo HKUD „Svi Sveti“ iz Jara a na 12. po redu manifestaciji je sudjelovalo 9 društava s područja Hercegovine i to:

Više...
 

Druženje folkloraša u Širokom Brijegu

E-mail Ispis

druzenje14 1aLijepo vrijeme dozvolilo je druženje naših folkloraša i prijatelja prošlog vikenda u Širokom Brijegu. U ugodnom ambijentu kraj širokobriješke obilazne ceste, u Liškom ili Biberovom polju, kako ga mnogi nazivaju, Izbičani su i Britvičani te njihovi prijatelji proveli jedno prekrasno subotnje popodne.

Više...
 

Proslava blagdana sv. Ante na Uzarićima 2014.

E-mail Ispis
sv.ante uzarici14 1aObilježavanje i proslava blagdana sv. Ante na Uzarićima, i ove je godine bila upriličena u organizaciji HKUD-a Uzarići. 
Pod nazivom "Vrati nam se običaju staru", domaćini su 8. godinu za redom organizirali večer folklora
Više...
 

Jubilarno, 20. Silo na uskrsni ponediljak kod Vrančine na Kočerinu

E-mail Ispis

silo14 1aSilo na uskrsni ponedjeljak kod Vrančine je ove godine doživjelo svoje, jubilarno, 20. izdanje. Ponovno su se na jednome mjestu okupili najbolji gangači, guslari i diplari s naših područja a pojedina kulturnoumjetnička društva su sa svojim pjevačkim sastavima izvodili razne pjesme i bećarce što su upotpunili program ovog jedinstvenog događaja na Kočerinu.

Više...
 

Članovi HKUD-a Brda dekorirali radionici u Borku

E-mail Ispis

mlinice eko zhz 1aDruštvo za zaštitu okoliša i kulturno povijesnog nasljeđa Zapadna Hercegovina - EKO-ZH zajedno s Razvojnom agencijom Županije Zapadnohercegovačke – HERAG, prošlog su vikenda organizirali drugu praktičnu radionicu u Borku pod nazivom „Mogućnosti i načini ugradnje pločastog vapnenca u različite objekte“.

Više...
 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 74 od 96

Vremenska
prognoza