Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Članovi HKUD-a "Brda" posjetili Kraljevu Sutjesku

E-mail Ispis

Članovi našeg HKUD-a „Brda“ prošlu su nedjelju nastupili u Kraljevoj Sutjesci, a na poziv lokalnog HFS „Bobovac“. Prekrasan i sunčan dan privukao je i mnoge poštovatelje blažene Kraljice Katarine Kotromanić, a posebno članove Franjevačkog svjetovnog reda – trećare kojima je Katarina zaštitnica.

Više...
 

HKUD Brda sudjelovao na međunarodnoj smotri folklora u Mađarskoj

E-mail Ispis

Prošli petak, točnije 18. rujna, članovi HKUD-a „Brda“ su u pratnji prijatelja „Sinova Hercegovine“ krenuli na put prema mađarskom gradu Pečuhu gdje su svi zajedno predstavili običaje hrvatskog naroda u Zapadnoj Hercegovini kroz pjesmu i plesove.

Više...
 

U Crnču održana smotra dječjeg folklora

E-mail Ispis

crnac15 djeca 1Nakon samo par tjedana, u Crnču je u subotu, 12. rujna, održana još jedna smotra folklora. Ovaj su put nastupili najmanji članovi širokobrijeških društava, odnosno onih u kojima djeluje i dječja sekcija a među njima i najmlađi članovi našeg HKUD-a „Brda“.

Više...
 

U Mokrom održana tradicionalna manifestacija „Na temeljima bazilike naše“ 2015.

E-mail Ispis

mokro15 1aProšlog je vikenda u Mokrom održana manifestacija „Na temeljima bazilike naše“ u organizaciji lokalnog KUD-a „Mokro“. Program je započeo u nedjelju svetom misom na ostatcima ranokršćanske bazilike (V. –VI. st.) s početkom u 17h koju je predvodio fra Vandelin Karačić a nastavio se nastupima kulturno-

Više...
 

Članovi HKUD-a „Brda“ ponovno u Zagrebu

E-mail Ispis

brda sestine 1aProšlog su vikenda članovi našeg lokalnog kulturno-umjetničkog društva putovali u Zagreb, točnije u Mikuliće i Šestine gdje su sudjelovali na 41. Šestinskom danu, manifestaciji u organizaciji HSPD-a „Sljeme“ koji ove godine slavi 120. obljetnicu svoga djelovanja. 

Više...
 

Održano 21. Silo na uskrsni ponediljak kod Vrančine na Kočerinu

E-mail Ispis

silo15 1aMuški pjevački sastav našeg kulturno-umjetničkog društva „Brda“ sinoć je bio dio još jednog Sila na uskrsni ponedjeljak kod Vrančine na Kočerinu, ovog puta 21. po redu. Uz mnoge druge pjevače, guslare i diplare iz raznih dijelova Hercegovine i Dalmacije, Izbičani su prikazali nekoliko bećaraca s motivima najradosnijeg kršćanskog blagdana.

Više...
 

Božićna priredba malih folkloraša u Širokom Brijegu

E-mail Ispis

bozicna priredba14 1aKako smo bili najavljivali, sinoć je u dvorani Zavoda Svete Obitelji održana božićna priredba malih folkloraša, sekcija kulturno-umjetničkih društava koja djeluju na području Širokog Brijega. Zanimljivo je napomenuti da se ovaj događaj održao po prvi put te da nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Više...
 

HKUD Brda na manifestaciji Rujanski susreti 2014.

E-mail Ispis

rujanski susreti14 1aProšlog je vikenda Novi Travnik bio domaćin tradicionalne smotre folklora u sklopu manifestacije Rujanski susreti 2014. godine. Program Susreta je trajao od 04.- 07. rujna. Započeli su koncertom tamburaških sastava na Trgu Općine Novi Travnik i folklornim koncertom u Fojnici a završili IV. sajmom tradicijskih obrta i rukotvorina.

Više...
 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 73 od 96

Vremenska
prognoza