Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Blagoslov polja na groblju Sekača

E-mail Ispis

blagoslov polja sekaca1aI ovogodišnji blagoslov polja na groblju Sekača, u Liskovcu, okupio je mnoštvo rodbine pored grobova svojih najmilijih. U 10:30 sati župnik fra Franjo Mabić pozvao je na zajedničku molitvu i prizivanje blagoslova nad polja i usjeve na ovom području a okupljeni vjernici su se dostojanstveno u molitvi pridružili ovom misnom slavlju na groblju.

Više...
 

Sunčani vikend na snijegom prekrivenoj Orugi

E-mail Ispis PDF

snijeg britvica 1aLijep i sunčani vikend te više od pola metra snijega na pojedinim proplancima Gornje Britvice bio je dovoljan povod mnogima za još jednu zimsku avanturu u prirodi. Nakon nekoliko sumornih i kišnih dana nebo se ukazalo punom vedrinom i sunce je, unatoč niskoj temperaturi zraka, načinilo pravi ugođaj boravka u prirodi.

Više...
 

Održan još jedan skup Britvičana u Gornjoj Britvici - "Britvičijada 2012."

E-mail Ispis
britvicijada2012_1aPrva nedjelja iza Izbičijade već tradicionalno je dan kada se u Gornjoj Britvici organizira zajedničko druženje britvičana - pučki nazvano Britvičijada. Druženje, koje se od 2007. godine redovito održava, dokazuje svoj smisao u zajedničkom okupljanju mnogih raseljenih s ovog područja s rodbinom i prijateljima u jednom danu i trenutku kada ovaj kraj ponovno zaživi kao u neka ranija vremena.
Više...
 

NAJAVA: Skup Britvičana u Gornjoj Britvici - "Britvičijada 2012."

E-mail Ispis
britvicijada_2012_1aPrvu nedjelju nakon Izbičijade malobrojnim starosjediocima u Gornjoj Britvici pridruže se mnogi raseljeni britvičani u organiziranju zajedničkog druženja kojeg se pučki još naziva "Britvičijadom". Takvo okupljanje uslijedit će i ove godine u nedjelju, 19. kolovoza.
Više...
 

Križni put, misa i druženje kod Ljubuških grobova na Orugi

E-mail Ispis

ljubuski_grobovi_2012_1aOruga, mala uzvisina na području Gornje Britvice koja razdvaja dvije općine ovu nedjelju je bila preplavljena mnogim vjernicima koji su sa izbičkim župnikom fra Franjom Mabićem pohodili Križni put i sudjelovali na misnom slavlju i druženju pokraj obližnjih Ljubuških grobova.

Više...
 

Blagoslov polja na Orugi u Gornjoj Britvici

E-mail Ispis
oruga_2012_1aOve godine na uzvisinama Oruge, u Gornjoj Britvici, obilježen je dvanaesti blagoslov polja za redom. Unatoč ovogodišnjem nes(p)retnom preklapanju datuma održavanja proslava i misa na okolnim područjima i svetištima, na Orugi nije izostalo onih vjernih pristaša proslave blagoslova polja i slavljenja mise upravo na ovom mjestu.
Više...
 

Blagoslov polja na groblju Sekača

E-mail Ispis
sekaca_2012_1aI ovogodišnji blagoslov polja na groblju Sekača, u Liskovcu, okupio je mnoštvo rodbine pored grobova svojih najmilijih. Blagovao je tome lijep i ugodan proljetni dan ali je dosta njih ipak moralo izostati iz razloga održavanja podijele sakramenta sv. Krizme na Širokom Brijegu. U 10:30 sati župnik fra Franjo Mabić pozvao je sve okupljene u zajedničku molitvu i prizivanje blagoslova nad polja i usjeve
Više...
 

Novi ovosezonski vikend "u bijelom"

E-mail Ispis
snijeg_sijecanj2012_1aa novi sezonski snijeg u našoj župi moglo bi se reći kako je priuštio više radosti nego briga lokalnom stanovništvu. Svega nekoliko centimetara u onim nižim područjima, do desetak centimetara na širem prostoru Gornje Britvice, visina je snježnog pokrivača koji je napadao s noći od petka na subotu.
Više...
 
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 61 od 96

Vremenska
prognoza