Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

IN MEMORIAM fra Franjo Mabić 27. 4. 2015 - 27. 4. 2018.

E-mail Ispis

fra franjo 2018
U petak, 27. travnja 2018. navršava se treća godina od iznenadne smrti našeg župnika fra Franje Mabića. Pokojni fra Franjo bio je župnik naše župe gotovo punih deset godina, od kolovoza 2005. pa sve do smrti u travnju 2015. godine. 

Više...
 

Raspored blagoslova polja u našoj župi

E-mail Ispis

Po završetku Korizme i proslave Uskrsa kreće uobičajeni proljetni blagoslov polja i sv. mise na grobljima.

U našoj župi, uobičajeno, prvi blagolov polja kreće na groblju u Donjoj Britvici, 29. travnja, a potom i na preostala četiri groblja.

Više...
 

ŽZH: Produljen rok za kupovinu “markica”

E-mail Ispis

markica 2018Zbog iznimno velikoga interesa te značajnoga broja zahtjeva osiguranih osoba, kao i tehničkih poteškoća u primjeni novoga informatičkoga sustava, Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH produljio je rok za distribuciju premija zdravstvenoga osiguranja, odnosno markica, za 2018. godinu, i to do 16. travnja 2018. godine.

Više...
 

Raspored bogoslužja u Uskrsnom trodnevlju

E-mail Ispis

veliki tjedan 1aSvečanim Isusovim ulaskom u Jeruzalem, na Cvjetnicu, ušli smo u Veliki i Sveti tjedan. Vrhunac Svetoga tjedna je Sveto vazmeno trodnevlje koje započinje večernjom misom na Veliki četvrtak, pobožnosti križnog puta i obredima na Veliki petak, vazmenim bdijenjem na Veliku subotu, te proslavom Kristova

Više...
 

CVJETNICA - NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

E-mail Ispis

cvjetnica 1aCvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje slavi se u nedjelju prije Uskrsa. Cvjetnica je uvod u Veliki tjedan. Crkva se spominje Isusovog trijumfalnog ulaska u Jeruzalem u dane prije Pashe, opisanog u sva četiri Evanđelja (Marko 11:1-11, Matej 21:1-11, Luka 19:28-44, i Ivan 12:12-19), ali i njegove muke koja je uslijedila

Više...
 

S prvim danom proljeća stigao i prvi ozbiljniji snijeg

E-mail Ispis

prvi dan proljeca 1a

Čudnovate vremenske (ne)prilike u posljednjih nekoliko godina sve su nam češća pojava pa tako nisu izostale niti ove 2018. godine. Umjesto "bijelog Božića", skoro po navici, sve smo više svjedoci "bijelog Uskrsa". 

Više...
 

Ministar Begić s braniteljima dogovorio institucionalnu borbu

E-mail Ispis

zaboravljeni branitelji sb 1aČlanovi Udruge ''Zaboravljeni branitelji'' iz Širokog Brijega, Gruda i Posušja održali su dvosatni sastanak s ministrom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke Mladenom Begićem u dvorani Skupštine ŽZH nakon što su se prethodno okupili na Trgu širokobrijeških žrtava.

Više...
 

Korizma - vrijeme posta i obraćenja

E-mail Ispis

pepelnica 1aNa Pepelnicu ili Čistu srijedu u Katoličkoj crkvi započinje korizma, četrdesetodnevna priprava za Uskrs. Od kraja 11. stoljeća vjernici se na taj dan posipaju pepelom od blagoslovljenih maslinovih ili palminih grančica. Taj pepeo označava ozbiljnost i pokoru čime je obilježeno cijelo korizmeno vrijeme, te nadu u uskrsnuće.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 26 od 96

Vremenska
prognoza