Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Svečano misno slavlje i dodjela sakramenta sv. krizme u župi Izbično

E-mail Ispis

krizma 2019 8Danas, u nedjelju, 30. lipnja, u župnoj crkvi u Izbičnu na svečanom misnom slavlju upriličena je dodjela sakramenta sv. krizme za šestero krizmanika iz naše župe. Odličnom pripravom naši krizmanici, uz sudjelovanje svojih roditelja i župnika, na dostojanstven i svečan način obilježili su ovaj današnji svečani događaj.

Više...
 

Što slavimo svetkovinom Tijelova?

E-mail Ispis

tijelovoVeliki blagdan u katoličkom kalendaru poznat je pod imenom Tijelovo. Pun naziv tog blagdana je Presveto Tijelo i Krv Kristova. Tim blagdanom želimo obnoviti svoju vjeru u osobu Isusa Krista, Bogočovjeka, koji je u određenom povijesnom času kao jedinorođeni Sin Božji postao povijesnom osobom. To je tajna njegova utjelovljenja.

Više...
 

Održan ždrijeb skupina Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega – 2019.

E-mail Ispis

MNL MZ izvlacenje 2Ovog petka, 14. lipnja 2019., u Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu održano je izvlačenje skupina za predstojeće natjecanje Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega. Kao i prethodnih godina, temeljem koeficijenta uspjeha u posljednje tri godine određeni su nositelji skupina a potom i ostali sudionici.

Više...
 

Od 1. lipnja ove godine u BiH zabrana uvoza automobila starijih od 10 godina

E-mail Ispis

euro5 1a

 

Uvoz polovnjaka iz Evropske unije bilježi rekorde, no od 1. lipnja ove godine stvari će se promijeniti. Na snagu je stupila odluka Savjeta ministara kojom Bosna i Hercegovina zabranjuje uvoz polovnih automobila starije generacije motora.

Više...
 

Proslava sv. Josipa Radnika - zaštitnika župe Izbično

E-mail Ispis

sv josip radnik 1aPrvi svibnja, već tradicionalno, u župi Izbično predstavlja poseban dan u kojemu se  brojni vjernici okupe ispred župne crkve kako bi u procesiji nošenja kipa sv. Josipa Radnika i misnim slavljem unutar crkve, svečano obilježili blagdan svoga nebeskog zaštitnika i patrona župe.

Više...
 

Proslava Uskrsa u Izbičnu

E-mail Ispis

uskrs 2019 1aMnoštvo vjernika okupilo se ove nedjelje u crkvama naše župe kako bi proslavili najveći kršćanski blagdan - Uskrs. Prekrasan i topao proljetni dan upotpunio je ovaj vjerski blagdan, zapravo mu dao izvrsnu simboliku.

Više...
 

CVJETNICA - NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

E-mail Ispis

cvjetnica 1aCvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje slavi se u nedjelju prije Uskrsa. Cvjetnica je uvod u Veliki tjedan. Crkva se spominje Isusovog trijumfalnog ulaska u Jeruzalem u dane prije Pashe, opisanog u sva četiri Evanđelja (Marko 11:1-11, Matej 21:1-11, Luka 19:28-44, i Ivan 12:12-19), ali i njegove muke koja je uslijedila

Više...
 

Obilježena 27. godišnjica raketiranja Širokog Brijega

E-mail Ispis

27 obljetnica 1aU ranim jutarnjim satima 7. travnja 1992., dok je većina građana još spavala, zvuci sirene označavali su zračnu opasnost. U 6.20 sati dva zrakoplova JNA, koja su uzletjela iz Podgorice, nadletjela su Široki Brijeg i raketama zrak-zemlja i opakim kazetnim bombama zasuli civilne ciljeve u užem dijelu Širokog Brijega. 

Više...
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 19 od 96

Vremenska
prognoza