Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Uskoro se očekuje imenovanje novog župnika župe Izbično

E-mail Ispis

crkva izbicno 1aGotovo mjesec i pol dana nakon iznenadne smrti pok. župnika fra Franje Mabića naša župa je još uvijek bez novog župnika. Župljani s velikim zanimanjem iščekuju bilo kakvu novu informaciju a do tada većinu crkvenih obreda izvršava fra Robert Kiš. Fra Robert je na nedjeljnoj pučkoj misi u Izbičnu obznanio nekoliko novih informacija okupljenim vjernicima.

Po njegovim riječima, imenovanje novog župnika trebalo bi uslijediti uskoro. te da će to biti netko od župnih vikara iz širokobriješkog samostana. Po njegovim riječima, izbor se sveo na dvojicu svećenika a uskoro će biti obznanjeno hoće li to biti on, fra Robert Kiš, ili fra Željko Barbarić, koji je trenutno, također, župni vikar na samostanu u Širokom Brijegu.

fra robert kis


Fra Robert Kiš

Fra Robert je rođen 25. prosinca 1964. u Mostaru. Pučku školu pohađao je u Rodoču, a srednju u Mostaru.
Filozofiju i teologiju studirao je u Makarskoj i Zagrebu, a diplomirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu 1994. Franjevački habit obukao je na Humcu 15. srpnja 1987.
Svečane zavjete položio je 19. rujna 1992. u Frohnleitenu u Austriji.
Za svećenika je zaređen 10. srpnja 1994. u Tomislavgradu.
Kao svećenik je djelovao u Mostaru, na Humcu, Vitini, Posušju, u dva navrata u Ljutom Docu, te kraće vrijeme u župi Gradnići. 

 

fra zeljko barbaric


Fra Željko Barbarić


Fra Željko je rođen u Knešpolju 1986. godine. Nakon osam razreda školovanja u Knešpolju i u Klancu otišao je u franjevačko sjemenište na Humac gdje je završio prvi razred.
Nakon toga odlazi u Visoko, gdje završava Franjevačku klasičnu gimnaziju i ulazi u novicijat u Livnu.
Nakon novicijata i prvih privremenih Zavjeta odlazi na studij bogoslovije u Zagreb.
U svojoj rodnoj župi, na Širokom Brijegu, 31. srpnja 2011. godine proslavio je svoju mladu misu. 





www.izbicno.info

 

Vremenska
prognoza