Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Blagoslov polja na groblju Sekača

E-mail Ispis
blagoslov polja sekaca 2015 1aOvogodišnji blagoslov polja na groblju Sekača u Liskovcu obilježio je niz redovitih, očekivanih, i neočekivanih događanja koja su obilježila proteklu nedjelju i cijeli prethodni tjedan. Skupina okupljene rodbine i prijatelja na nedjeljnom blagoslovu polja na groblju Sekača bila je, ponajprije, uskraćena u nazočnosti nedavno preminulog župnika a potom i nekolicine ostalih redovitih sudionika nastanjenih u Širokom Brijegu

Naime, ovogodišnji blagoslov polja na Sekači podudarao se sa središnjim događajem podijele sakramenta sv. Krizme na Širokom Brijegu, uslijed čega su članovi nekolicine obitelji raseljenih liskovčana bili uskraćeni u sudjelovanju na ovogodišnjem misnom slavlju na groblju Sekača. 

Unatoč svemu, ugodno vrijeme s naoblakom i bez padalina omogućilo je okupljenima dostojanstvenu pobožnost i molitvu nad grobovima svojih pokojnih, te zaziv blagoslova na obrađena polja i usjeve. Sv. misu u 10:30 sati predvodio je fra Ante Penava, vikar u samostanu na Širokom Brijegu.

Naredni blagoslov polja u našoj župi slijedi na groblju u Prusinama, u nedjelju 10. svibnja, kada bi se trebao održati i blagoslov kapelice i kipa u zaseoku Prusine. 

blagoslov polja sekaca 2015 1

blagoslov polja sekaca 2015 2

blagoslov polja sekaca 2015 3

blagoslov polja sekaca 2015 4

blagoslov polja sekaca 2015 5

blagoslov polja sekaca 2015 6

blagoslov polja sekaca 2015 7

blagoslov polja sekaca 2015 8

blagoslov polja sekaca 2015 9

izbicno.info
Snimio: Ivan Crnjac - Sunčo

 

Vremenska
prognoza