Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Preminuo župnik fra Franjo Mabić

E-mail Ispis

fra franjo mabic 1aProtekle noći, od nedjelje na ponedjeljak, iznenadnom smrću preminuo je naš župnik fra Franjo Mabić. Vrano Blagin – kako je uobičavao sebe nazivati, rođen je 25. ožujka 1952. godine u Kočerinu, gdje završava i osnovnu školu. Za svećenika je zaređen u Bologni, 18. veljače 1978. godine.



Od tada djeluje kao duhovni pomoćnik u Konjicu i Čerinu, te kao župnik u Posušju, Šuici, Mostaru te od kolovoza 2005. godine u Izbičnu. Redovit je član "Društva hrvatskih književnih prevoditelja" od1992., te je također redovit član "Društva književnika HZ Herceg-Bosne" od 2004. Prevoditelj i autor brojnih knjiga od kojih je posljednju, "Božje bilje oko nas", izdao prije nepune dvije godine.

Lijes fra Franje Mabića izložen je u župnoj crkvi u Izbičnu gdje pristižu brojni župljani kako bi se pomolili i odali posljednju počast preminulom župniku.

Sprovod fra Franje Mabića biti će u utorak, 28. travnja. Najprije će biti održana ispraćajna misa u župnoj crkvi u Izbičnu s početkom u 12:00 sati koju će predvoditi biskup Ratko Perić.

Nakon sv. mise u Izbičnu slijedi ispraćaj lijesa prema Širokom Brijegu gdje će u 15:00 sati biti održana sv. misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a potom sprovodni obredi i pokop na groblju Mekovac u Širokom Brijegu. 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM!

fra franjo mabic 3
Lijes fra Franje Mabića u župnoj crkvi u Izbičnu ispred oltara za kojim je propovijedao gotovo deset godina.

fra franjo mabic 2b

izbicno.info

 

Vremenska
prognoza