Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Mještani Tribošića u radnoj akciji uređenja pristupnog puta

E-mail Ispis

tribosic akcija 1aGrabovina, divlja lozovina, drača i ostalo nisko raslinje redovite su pojave uz naše prometnice koje za razliku od brojnih poljoprivrednih kultura same niču i vrlo dobro se razvijaju. U nedostatku drugih mogućnosti i sredstava jedini način za sačuvati malo onog prometnog asfaltnog traka i oteti ga "zagrljaju" neželjene vegetacije je samoorganiziranje mještana, oboružanih ručnim alatkama, u još jednu radnu akciju.

Nekolicina mještana zaseoka Tribošić prvi proljetni dan u subotu, 21. ožujka, proveli su u jednoj takvoj radnoj akciji, čišćenja i uređenja lokalnog puta. Zaseok Tribošić od glavne prometnice prema Izbičnu dijeli odvojak puta duljine 1650 m, od čega 700 m iznosi duljina puta od odvojka za Izbično do Crne drage, te od Crne drage do ulaska u selo preostalih 950 m.

Zahtjevan zadatak i obveza za 15 domaćinstava u selu i 45 trenutnih žitelja. U dva dodatna obiteljska doma povremeno boravi još desetak članova koji u inozemstvu zaslužene godišnje odmore provode u rodnom zavičaju. Raduje svakako trenutna izgradnja jednog novog domaćinstva ali statistički pokazatelji ni ovdje ne ohrabruju, dapače. Od petnaest domaćinstava u njih pet živi po samo jedan član. Dva domaćinstva broje po dva člana, dok ih u svega pet živi pet ili više članova obitelji.

Sa složenim uvjetima življenja na selu i ruralnim područjima susrećemo se, nažalost, svakodnevno. Ono što raduje je činjenica da se barem privremeno u rodnom zavičaju pojavljuju poznata lica raseljenih iz obližnjeg grada, kako u uobičajenom posjetu i obvezama tako i u pokrenutim radnim akcijama i druženju. 

U subotnjem danu desetak tribošćana su u 5-6 radnih sati temeljito odradili dobar dio puta, no za cjelokupan zadatak biti će nužan još jedan izlazak na teren. Nadamo se da će narednom prigodom i odziv biti nešto veći.

U narednih nekoliko fotografija donosimo kadrove sa subotnje radne akcije mještana zaseoka Tribošić.

tribosic akcija 1

tribosic akcija 2


tribosic akcija 3

tribosic akcija 4

tribosic akcija 5

tribosic akcija 6

tribosic akcija 7
Sunčan dan iskoristili su i Crnjci u pripremi tla za skorašnju sadnju krumpira

izbicno.info

 

Vremenska
prognoza