Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Akcija uređenja prometnice prema zaseoku Pavkovići i Logarušići

E-mail Ispis

akcija pavkovići15 1aNajavljivana akcija čišćenja prometnice od groblja do Logarušića i grobova Dviju Dragica danas je rezultirala prvom ovogodišnjem uređenju prilaznog puta kako do župne crkve tako i do svakog domaćinstva u zaseoku Pavkovići i Logarušići. Ovo je bila samo jedna akcija od niza koje će uslijediti povodom nadolazećeg najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa kao i proslave sv. Josipa Radnika, zaštitnika naše župe.

Cilj je, kao i svake godine, osvježiti prometnicu novim i ljepšim izgledom ali isto tako učiniti je sigurnijom i preglednijom za promet automobilima i pješacima. Ova godina je malo posebna za Pavkoviće i Logarušiće jer ih sljeduje organizacija proslave sv. Josipa Radnika te se žele maksimalno potruditi i oko najmanjih detalja za ljepši i ugledniji izgled do crkve i njezinog prostora.

Godina je još posebnija jer će prvi dan mjeseca svibnja mnogi iseljeni Pavkovići i Logarušići iz Zagreba i Slavonije te Austrije posjetiti svoj rodni kraj te preuzeti kormilo svog zaseoka u proslavi zaštitnika župne crkve. Domicilni mještani će imati i svoje određene obveze a jedna od njih je bila upravo današnja akcija čišćenja prometnice.

Nekoliko fotografija pogledajte u nastavku.

akcija pavkovići15 1
Krenulo se uz Prigradu

akcija pavkovići15 2
Mnogi mještani su se pridružili akciji

akcija pavkovići15 2

akcija pavkovići15 2
Malo odmora dobro dođe

akcija pavkovići15 2
Nisko raslinje i granje su uklonjeni dalje od prometnice

akcija pavkovići15 2
Poslije današnje akcije šumice za potpalu je bilo na svakom koraku

akcija pavkovići15 2

akcija pavkovići15 2
Cesta do Logarušića je također očišćena od raznih izraslina

akcija pavkovići15 2
Put pema grobovima Dviju Dragica danas je primjereno uređen


izbicno.info

 

Vremenska
prognoza