Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Započela izgradnja odašiljača za mobilnu i fiksnu telefoniju u Gornjoj Britvici

E-mail Ispis

odasiljac britvica 1aProteklih dana krenula je instalacija odašiljača za novu baznu stanicu GSM mreže u Gornjoj Britvici. Odašiljač se gradi na lokaciji Bili brig, u neposrednoj blizini trafo stanice za zaseok Prusine. Izgradnjom ovog odašiljača nastoji se poboljšati pokrivenost područja Gornje Britvice i zaseoka Korita koji su do sada imali loš ili gotovo nikakav signal mobilne mreže. 


Riječ je o projektu koji je pokrenut na inicijativu pojedinih mještana Gornje Britvice koji su bili uskraćeni za prijam signala i tako bivali "odsječeni" i ovim vidom komunikacije. U lipnju 2011. godine na adresu HT Eroneta Mostar, ispred Mjesne zajednice Izbično, upućen je dopis za izgradnjom odašiljača no prioritet su imala neka naseljenija područja, te je ovaj projekt za Gornju Britvicu "ispao" iz ranijeg plana. Ipak, u 2013. godini pokrenuta je procedura oko određivanja mikrolokacije i izgradnje odašiljača, a potom i ishođenje potrebne dokumentacije, što je proteklih nekoliko dana rezultiralo početkom izgradnje.

U narednim danima trebala bi uslijediti izgradnja kontejnera, zaštitne ograde i priključka struje na odašiljač. Već postavljeni, 24-metarski stup trebao bi omogućiti bolji signal mobilne mreže, a kako su nam priopćili iz HT Eroneta, tehnički bi bilo omogućeno da se, konačno, i u malobrojnim domaćinstvima Gornje Britvice mogu začuti zvona fiksnog telefona. Oni koji su do sada morali odlaziti na obližnje uzvisine kako bi "lovili" signal i ostvarili kakav-takav poziv ovaj projekt je od posebnog značaja, osobito uz činjenicu da je postojeći signal iz godine u godinu bivao sve lošiji. 

odasiljac britvica 1
Na prethodno načinjene temelje proteklog vikenda montiran je 24-metarski čelični stup

odasiljac britvica 2

odasiljac britvica 3

odasiljac britvica 4
Lokacija antenskog stupa na Bilom.

izbicno.info

 

Vremenska
prognoza