Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Liga MZ : Izostala još jedna velika pobjeda za prolaz u četvrtfinale

E-mail Ispis

liga MZ izbicno dobrkovici 1-8 1aNakon nekoliko dana stanke sinoć, u petak, 26. srpnja, na igralištu u Klancu odigrane su prve utakmice osmine finala lige MZ Široki Brijeg. Najzanimljiviji susret za nas bio je prvi susret večeri u kojem su se sastale ekipe naše mjesne zajednice i MZ Dobrkovići. Nažalost, naši momci nisu uspjeli načiniti još jedan veliki podvig te su dobrkovćani zasluženo slavili 4:2.


Bio je to dan kojeg su s nestrpljenjem iščekivali i brojni naši navijači koji su se i sinoć okupili u velikom broju kako bi podržali naš tim u još jednom velikom sportskom uspjehu. U samom uvodu utakmice, kao i većini prvog dijela, naši momci su uspješno parirali odličnoj ekipi Dobrkovića, te čak propustili par odličnih prigoda za pogodak. Naš vratar Josip Hrkać ponovno je briljirao s nekoliko sjajnih intervencija kod sigurnih prigoda suparnika, ipak, trenutak pada koncentracije našeg tima koriste dobrkovćani pred sam kraj prvog poluvremena te postižu pogodak za vodstvo od 1:0. 

Već u drugoj minuti nastavka naš kapetan, Josip Crnjac – Crni, sjajnim prodorom po lijevoj strani dodaje loptu našem najboljem strijelcu, Robertu Hrkaću, koji nepogrešivo gađa mrežu za izjednačenje i veliko oduševljenje brojnih navijača. Činilo se kako je to prigoda za koncentrirani nastavak utakmice i kontrolu igre no naši momci kasnije nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti, a u 33 minuti susreta Dobrkovići povećavaju vodstvo na 2:1.

Neiskustvo i pad koncentracije našeg tima prouzročili su i dozu nervoze kada u 36 minuti činimo 6 akumulirani prekršaj koji timu Dobrkovića donosi izvođenje kaznenog udarca s devet metara i povećanje vodstva na 3:1. Neposredno iza toga kroz naš novi načinjeni prekršaj dobrkovćani ponovno izvode deveterac za povećanje vodstva na 4:1. U posljednjoj minuti susreta za konačni rezultat 4:2 mrežu dobrkovćana ponovno pogađa Robert Hrkać i postiže svoj šesti pogodak na ovogodišnjoj ligi MZ. 

Na kraju ostaje nelagoda za propuštenom prigodom za još jedan veliki uspjeh i prolazak u četvrtfinale, no moramo biti svjesni postignutog rezultata na ovogodišnjoj općinskoj ligi MZ.

Tužni možemo biti - ali nikako nesretni i razočarani. Ovo je sportski uspjeh kojeg naša mjesna zajednica, u jedinstvenom timu, nikada nije imala na ovom natjecanju, a godinama je služila za nabijanje gol razlike suparnika. Biti prvi u skupini i nositelj u izvlačenju osmine finala, nije slučajna stvar.

Veliki rezultati nikada ne dolaze sami. Za uspjeh kojeg je naš mladi tim počeo graditi "Step by step", uz podršku mjesne zajednice i trenera Damira Crnjca, zaslužna su ova imena igrača: Josip Hrkać, Kristijan Hrkać, Josip Crnjac – Crni, Robert Hrkać, Mario Hrkać, Josip Crnjac – Jopa, Mario Kokić, Josip Perko, Jozo Crnjac, Josip Soldo, Ante Crnjac, Marko Pavković, Frano Crnjac, Mario Soldo – Mačak, Darko Draškić, uz ostala imena mladog naraštaja koji se lagano pridružuju timu.

Za imena naše brojne publike trebao bi nam podulji tekst ali su, svakako, bili od velikog značaja za ove rezultate. "I sada me prođe jeza kad se sjetim one podrške s tribina kod svake naše prigode za postizanje gola" – izjavio je naš vratar Josip Hrkać u kasnijem druženju nakon utakmice. 

Dakako, veliku zahvalu upućujemo našim sponzorima i onima koji su financijski podržali naš mladi tim; tvrtki GEO SPEKTAR i Želji Pavkoviću - za sponzorstvo i druženja nakon pobjeda i poraza na ovogodišnjem natjecanju u Klancu. Svima ostalima koji su to činili do sada, u natjecateljskoj i pripremnoj fazi; Miljenku Crnjcu – Joziću, Caffe "Maša", Miljenku Mići Crnjcu, Ikanu Crnjcu, Ivi Crnjcu – Lončarušiću, Nevenku Crnjcu – Lukanoviću, Slavki Hrkaću i svima ostalima koje smo nenamjerno izostavili.

I na koncu, zaslugu ovogodišnjem velikom rezultatu dugujemo i našem nezaboravnom pok. dopredsjedniku mjesne zajednice, Velimiru Veli Crnjcu, koji je svojim nesebičnim doprinosom sudjelovao u počecima okupljanja ovog tima. Njemu u čast posvetit ćemo našu najveću pobjedu na sudjelovanju u ovoj Ligi, a koja će, zasigurno, uskoro uslijediti. Znamo da je on vjerovao u to, ovi naši momci vjeruju u to, vjerujte i vi. 

Podržimo ih i zaželimo još puno uspjeha i radosti koje su nam znali prirediti, i u kojem su uspijevali okupiti nas sve u zajedništvu, barem na trenutke.
Narednih dana slijedi odmor i mala stanka, a onda već kreću uobičajene pripreme i zajednička druženja koja se rijetko gdje drugo mogu vidjeti i doživjeti.

liga MZ izbicno dobrkovici 1-8 2

liga MZ izbicno dobrkovici 1-8 3

liga MZ izbicno dobrkovici 1-8 4

liga MZ izbicno dobrkovici 1-8 5

liga MZ izbicno dobrkovici 1-8 6

liga MZ izbicno dobrkovici 1-8 7

liga MZ izbicno dobrkovici 1-8 8

liga MZ izbicno dobrkovici 1-8 9

liga MZ izbicno dobrkovici 1-8 11

liga MZ izbicno dobrkovici 1-8 12

izbicno.info

 

Vremenska
prognoza