Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Malonogometni turnir CRNAČ 2014.: U nevjerojatnoj penal završnici ekipa MZ Izbično poražena s 18:19 (4:4)

E-mail Ispis

Turnir crnac2014 1aNakon nekoliko dana odgode zbog kišnog nevremena nastavljeno je odigravanje jednog od najboljih malonogometnih turnira Crnač 2014. Kiša je odgodila i prethodno najavljivani susret ekipe naše mjesne zajednice i Caffe Sidra /Elektro Ina koji se na terenima SC Crnač odigrao sinoć, 16. lipnja, s početkom u 21:30 sati. 

 

Jučerašnja večer turnira Crnač 2014. obilježena je izvođenjem penala kroz koje je određen i pobjednik prvog susreta između ekipa Ljubotića i Auto Plaze a potom i za odluku o pobjedniku između mlade ekipe naše mjesne zajednice i Caffe Sidra /Elektro Ina. Kako to uobičajeno biva na ovom turniru, kada nastupa naša ekipa, tako se i sinoć na tribinama SC Crnač okupio velik broj navijača koji su neumorno bodrili naš tim i pružali im veliku podršku.

Unatoč blagoj kiši, koja u nekoliko navrata nije ni sinoć izostala, brojni gledatelji mogli su uživati u pruženoj igri našeg tima i suparnika. Po završetku mnogi su došli osobno izraziti pohvale na pruženoj igri i na vidnom napretku kojeg naši momci demonstriraju iz utakmice u utakmicu.

Nažalost, izostalo je ono najvažnije - pobjeda. Iako su naši momci većinu susreta uspijevali graditi prednost rezultat je na kraju ipak glasio neodlučnih 4:4. Već na početku susreta, golom Josipa Crnjca – Jope, naši momci dolaze u vodstvo od 1:0 koje smo kratko zadržali, da bi pred kraj prvoj poluvremena, prekrasnim golom Roberta Hrkaća, otišli na odmor s vodstvom od 2:1.

I u nastavku susreta naši momci uspijevaju parirati vrlo dobroj ekipi mladih studenata te još jednim pogotkom, Josipa Crnjca-Jope, doći u prednost od dva pogotka. Ekipa Caffe Sidra /Elektro Ina uspijeva potom smanjiti rezultat na 3:2 a onda, naš kapetan, Josip Crnjac – Crni, sjajnim pogotkom iz velike udaljenosti dovodi našu momčad u vodstvo od 4:2. Činilo se kako ćemo tu prednost uspjeti zadržati u preostalih 6-7 minuta susreta no, momčad studenata uvodi golmana-igrača i vrlo brzo uspijeva smanjiti rezultat na 4:3, da bi u posljednjoj minuti susreta uspjeli i izjednačiti, te se pobjednik odlučivao izvođenjem penala.

U, zasigurno, neponovljivo uzbudljivom izvođenju penala završni rezultat glasio je nevjerojatnih 18:19 za ekipu Caffe Sidro /Elektro Ina. Naš najbolji izvođač penala, Josip Perko, uspio je, čak, 12 puta ugurati loptu u mrežu iza leđa suparničkog golmana a nesretnim se pokazao njegov trinaesti pokušaj. 

Odsustvo našeg trenera, Damira Crnjca – koji zbog odlaska na put nije mogao voditi momčad, pokazalo se, zasigurno, kao najveći nedostatak u sinoćnjem susretu. Budno oko jednog takvog stručnjaka zasigurno bi reagiralo na određeni pad igre i neiskustvo našeg mladog tima, ali ono što im je kroz niz dosadašnjih treninga znao prezentirati momci su relatibno predstavili i na ovom susretu te, ne bez razloga, iznudili brojne pozitivne komentare.

Također, ovim nastupom na turniru u Crnču otklonjena je jedna velika briga oko izbora novog vratara našeg sastava, a to je ime još jednog Josipa – juniora nezaboravnog i jednog od najaktivnijih bivših igrača naše mjesne zajednice, Maće Hrkaća. Naime, naš dosadašnji vratar, Darko Draškić, zbog ozlijede i operacije oka će po svoj prilici, nažalost, morati prekinuti s vratarskom karijerom, dok naš rezervni vratar, Kristijan Kika Hrkać, još nije u potpunosti zaliječio lom ruke. U svom debi nastupu Josip se s nekoliko sjajnih obrana predstavio u vrlo dobrom izdanju i pokazao kao dostojna zamjena našem nezaboravnom Điđiju.

Sve u svemu, sinoć predstavljenim naši momci su pokazali jedan izrazito vidni napredak u igri, disciplini i neviđenom međusobnom odnosu, i kad se gubi i dobiva. Ovo je tek početak treće sezone njihovog okupljanja i upoznavanja. Gotovo svi su 90+ generacija rođenja i uz ovakav rad i djelovanje sigurni smo da će nas mnoge znati obradovati i uspješnijim sportskim rezultatima. 

Već ovih dana nastavljaju se započete pripreme za nastup na ovogodišnjem turniru Lige mjesnih zajednica, gdje od naših momaka opravdano očekujemo niz dobrih rezultata u istom sastavu. 

Turnir crnac2014 1
Ekpa malonogometnog tima MZ Izbično

Turnir crnac2014 2
Pred početak susreta

Turnir crnac2014 3
Unatoč blagoj kiši utakmica je odigrana do kraja

Turnir crnac2014 4
Nekoliko naših udaraca završilo je u okviru gola suparnika

Turnir crnac2014 5
Kad igra naš tim s njim su uvijek i brojni navijači

Turnir crnac2014 6
U trenucima odmora nedostajale su sugestije i upute trenera Damira Crnjca

Turnir crnac2014 7
Bilo bi lijepo da je ovo ostao i konačni rezultat

Turnir crnac2014 8
Nažalost, pristupilo se ipak izvođenju penala

Turnir crnac2014 9
Josip je u svom debiju vrlo dobro branio cijelu utakmicu. Nažalost, suparnici su bili odlični u izvođenju penala

Turnir crnac2014 9-2
U obrani penala okušali su se i drugi, ali bezuspješno

Turnir crnac2014 10
Obvezno druženje i kad se gubi i dobiva - zajedništvo kojim se diči ova ekipa

Izbicno.info

 

Vremenska
prognoza