Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Inicijativa za Široki: Prijavite se na besplatne radionice za izradu rukotvorina

E-mail Ispis

inicijativa 1a

Inicijativa poziva sve zainteresirane građane da se prijave na besplatne radionice obuke za izradu rukotvorina (pletenje, drvodjelstvo, gips, glina) koje će se održavati tijekom sljedeća tri mjeseca do od 25. siječnja. do 10. travnja. 2014. godine u prostrijama udruge Inicijativa za Široki Brijeg u centru Širokog Brijega (Trg Gojka Šuška bb, Jagodina zgrada, 2.kat.).

Za prijavu je potrebno dostaviti ime, prezime, datum rođenja, kontakt broj ili email i to na facebook profil Inicijative ili na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript odnosno na mobitel Udruge Inicijativa 063 353 474.

Inicijativa za Široki Brijeg, zajedno s fondacijom Mozaik provodi projekt ”Hoću i mogu” iz programa All inclusive, a kojem su partneri Udruga osoba s invaliditetom ZHŽ-a i Udruga EKO ZH.

Radionice će se održavati posebno odvojeno jedna od druge i u suradnji s odgovornim osoba za pojedinu radionicu. Cilj projekta je socijalizacija i inkluzija svim dobnih i spolnih skupina, otkrivanje novih vještina i eventualno mogućnost zapošljavanja.

Uoči početaka rada, slijedeći vikend, održat će se predavanje Stjepana Skoke, dekana ALU Široki Brijeg koje će ujedno biti i službeno otvaranje radionica, a o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Inicijativa za Široki Brijeg smatra kako će se ovakvim radionicama povećati mogućnosti/ kompetecije mladih osoba za zapošljavanje u vidu zanatskih djelatnosti s akcentom na osobe s poteškoćama kroz stvaranje mogućnosti razvoja socijalnog poduzetništva.

Kako kažu, bolje razumijevanje potreba osoba s poteškoćama kroz zajednički rad u radionicama, omogućiti će da mladi nauče prihvatiti osobe s poteškoćama tako da se i kod njih ne budi osjećaj ne prihvaćenosti u zajednici.

Premda živimo u 21.stoljeću, navode članovi Inicijative, u našoj zajednici i danas postoje predrasude prema mladima te osobama s invaliditetom.

Mladi bez obzira na stupanj obrazovanja smatraju se neiskusnim, te njihove ideje, prijedlozi često zanemaruju. Zbog ovakvog oblika diskriminacije odlaze u druge gradove, pa čak i države. Nažalost prevladava mišljenje da osobe s poteškoćama nisu sposobne funkcionirati normalno u društvenoj zajednici.

Na Zavodu za zapošljavanje ima prijavljenih 1460 mladih do 30 godina, od toga 46 osobe s poteškoćama. Zbog toga, iskoristi priliku, uključi se i nauči korisne stvari, poziv je Inicijative kojeg je teško odbiti.

 

Vremenska
prognoza