Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Godišnja nagrada HDKN za emisiju o majci Veroniki iz Britvice

E-mail Ispis

HDKN veronika1aEmisija „Susret“ Radiopostaje Mir Međugorje dobila nagradu Hrvatskog društva katoličkih za emisiju o Veroniki iz Donje Britvice.
Emisija je emitirana 13. svibnja 2013. uz Majčin dan. Naslovljena je „Veronika“, jer je kroz 39 minuta radio-reportaže o jednostavnoj seoskoj ženi Veroniki, majci 10 djece, slušateljima dočarana slika teškog života brojne obitelji od prije nekoliko desetljeća.

„Mnogi su se prepoznali u toj priči potaknutoj pjesmom u desetercu, koju je majci napisao jedan od njezinih sinova. Budući da mu ni zvanje ni zanimanje nije pero, shvatila sam da kad ljubav vodi ruku, pero zapisuje čudesne stihove, zapisuje život u formi stiha. Stoga sam napravila emisiju u kojoj sudjeluju autor stihova Dragan Soldo Puškanović iz Širokog Brijega i njegova 80-godišnja majka Veronika Soldo iz Britvice, te mladi guslar Jure Miloš iz Gruda“, izjavila je autorica emisije Višnja Spajić.

U obrazloženju HDKN stoji: Godišnja nagrada dodjeljuje se i emisiji "Susret" Radiopostaje MIR Međugorje za promicanje kulture dijaloga, vjerskih, kulturnih i humanih vrijednosti putem radio valova.

HDKN veronika2

http://www.hdkn.hr/dokumenti/nagradjeni2013.pdf

Višnja Spajić, Radiopostaja MIR Međugorje

 

Vremenska
prognoza