Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Saniran put kroz Gornju Britvicu, od Bilog briga do Prusina

E-mail Ispis

gornja britvica rad put 1aProteklog tjedna načelnik općine Miro Kraljević posjetio je područje naše mjesne zajednice i to lokaciju saniranog odrona stijena koje su opasno prijetile prolaznicima na putu Izbično – Gornja Britvica, te dionicu puta prema rubnom području općine Široki Brijeg, odnosno, makadamski put prema Prusinama i Rakitnu.


Načelnik Kraljević  upoznat je s poduzetim aktivnostima oko sanacije prijetećeg odrona iznad Jezera, s kojeg se u posljednje vrijeme učestalo pojavljivao odron većih kamenih gromada koje su sprječavale promet ovom dionicom i prijetile prolaznicima, te razgovarao s vlasnicima okolnog zemljišta na čijim je površinama završio uklonjeni materijal.

Na zahtjev predsjednika mjesne zajednice, Tihomira Crnjca, i mještana naselja Prusine načelnik Kraljević obišao je područje prema naselju Prusine gdje je upoznat sa stanjem devastiranog makadamskog puta koji ovo naselje povezuje s ostatkom mjesne zajednice, odnosno, općine Široki Brijeg. Uvidjevši stanje u kojem se nalazi ova dionica puta načelnik Kraljević izrazio je podršku i potrebu za žurnim intervencijom u smislu popravke i sanacije istog.

Proteklog petka i subote, 8. i 9. studenog, pristupilo se i izvođenju radova pri čemu je popravljen cijeli put od Prusina prema Liskovcu , do Boškića razmjene, te dionica preostalog makadamskog puta kroz Bili brig. Sjajan posao za nešto više od jednog dana izveli su spretni majstori za strojevima Stipe Pavkovića-Šišovića sa bagerom i utovarivačem, koji su prethodnih dana izvodili radove na području Gornje Britvice i tako se zgodno našli "pri ruci".

Malobrojni mještani Prusina nisu krili zadovoljstvo i zahvalu učinjenim poslom kojom prigodom se i proslavilo u kući Blage Solde – Ćićića. "Do današnjeg dana izbjegavao sam svaku vožnju, osim u onim nužnim prilikama, znajući što me očekuje po putu. Odbio sam tolike pozive rodbine i prijatelja da im se pridružim za ručak ili neku drugu prigodu pred slikom razrovanog puta koji me čeka. Još jednom hvala načelniku Kraljeviću kao i ljudima iz naše mjesne zajednice što su uvidjeli ovaj naš problem i ovako reagirali" – ističe zadovoljni domaćin Blago Soldo.

Po informacijama s lica mjesta nastavak popravke puta trebao bi ovih dana uslijediti i prema Koritima, a čiju bi sanaciju sponzorirali "Rudnici Boksita Široki Brijeg", o čijem učinku će više informacija biti u narednim prilozima.

gornja britvica rad put 1
Načelnik Kraljević u četvrtak je posjetio lokaciju iznad Jezera na kojoj je nedavno saniran veliki kameni odron

gornja britvica rad put 2
Na putu prema Prusinama načelnik se osobno uvjerio u stanje puta i izrazio potrebu za intervencijom u cilju sanacije istog

gornja britvica rad put 3
Ovo je stanje samo dijela razrovanog puta prema Prusinama prije sanacije

gornja britvica rad put 4
Domaćini Ćićić i Jageša nisu krili zadovoljstvo ovom posjetom

gornja britvica rad put 5
Radovi su dovršeni  u subotu, 9. studenog, pri čemu je sanirana cijela dužina makadamskog puta

gornja britvica rad put 6
Na ulazu u Prusine...

gornja britvica rad put 7
S ovim strojevima Stipe Šišovića obavljen je sjajan posao

gornja britvica rad put 8
Domaćini i sumještani su ovo zadovoljstvo htjeli proslavili i prijateljski se okupiti

gornja britvica rad put 10
Od osamnaest okupljenih statistički je zaključeno kako je omjer oženjenih i "momaka" iznosio 9:9, od čega je ukupan zbir starosnog doba otišao ipak na stranu "momaka"

gornja britvica rad put 9
Najozbiljnijem momku dodijeljena je glava pečenke

 

Vremenska
prognoza