Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Skup britvičana i prijetelja u Gornjoj Britvici

E-mail Ispis

 britvicijada13 1aVeć par godina za redom, nedjeljom iza Izbičijade, u Gornjoj Britvici se organizira skup ljudi koji žive, ili su porijeklom iz Gornje Britvice. Kada im se pridruže njihova rodbina i prijatelji iz ostalog dijela župe i iz daljih krajeva i zemalja, to postane druženje koje podsjeti na neka stara, minula vremena kada su druženja u ovolikom broju, u ovako malom mjestu, bila svakodnevnica.

Na dan „Britvičijade“, druženja kako ga mnogi nazivaju, sveta misa se slavi s početkom u 12 sati u crkvi "Isusa Krista Dobroga Pastira" koju je i ove godine predvodio domaći župnik fra Franjo Mabić. Ponovno je crkva bila pretijesna za sve misnike pa se veći dio vjernika nalazio izvan crkvenih vrata koji su jednako dostojanstveno sudjelovali u misnom slavlju.

Po završetku svete mise, druženje se nastavilo jedno vrijeme ispred crkve a potom je većina otišla do „Lokava“ prirodnog ambijenta gdje je bio organiziran šator s ugostiteljskom ponudom.

Naravno, razgovora, pjesme i veselja nije nedostajalo kao i natjecanja u pojedinim starim sportovima. Ukratko rečeno, britvičani su priredili još jedno značajno i veselo druženje.

Kako je to danas izgledalo u Gornjoj Britvici, dijelom pogledajte kroz fotografije koje slijede.

britvicijada13 1

britvicijada13 2

britvicijada13 3

britvicijada13 4

britvicijada13 5

britvicijada13 6

britvicijada13 7

britvicijada13 8

britvicijada13 9

britvicijada13 10

britvicijada13 11

britvicijada13 12

britvicijada13 13

britvicijada13 14

britvicijada13 15

britvicijada13 16

britvicijada13 17

 

Vremenska
prognoza