Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Predstavljanje projekta izgradnje mrtvačnice i proširenja groblja u Izbičnu

E-mail Ispis

novo groblje 1aU nedjelju, 23. lipnja, u prostorijama osnovne škole u Izbičnu, s početkom u 14:00 sati, uslijediti će javno predstavljanje projekta izgradnje proširenja groblja u Izbičnu. Pozivaju se svi zainteresirani članovi obitelji ukopnika ovog groblja na javno predstavljanje projekta. U sklopu službenog predstavljanja ovog značajnog projekta biti će predočen idejni projekt proširenja groblja, izgradnja mrtvačnice, te parking prostora.


S obzirom na okolnosti i stanje postojećeg groblja u Izbičnu, te zahtjeva i potražnje za novim grobnim mjestima na ovom groblju, ispred Mjesne zajednice Izbično, pokrenuta je inicijativa za otkupom dijela zemljišta oko izgradnje i proširenja postojećeg groblja. U tu svrhu načinjeno je niz pregovora s vlasnicima zemljišta oko postojećeg groblja kako bi se ishodio zadovoljavajući projekt. U sklopu toga, dogovoren je zakup zemljišta ukupne površine od 6955 m2 – koje bi trebalo biti dovoljno za izgradnju novih grobnica, mrtvačnice te parking prostora.

Cjelokupan iznos spomenute površine sada je i službeno 1/1 u vlasništvu mjesne zajednice a daljnji postupak izgradnje novog dijela groblja biti će nastavljen kroz osnivanje odbora za izgradnju groblja, odnosno, udruge koja će voditi nastavak aktivnosti.

Za sve zainteresirane koji ne budu u mogućnosti nazočiti sastanku u nedjelju, imati će mogućnost pogledati detaljan projekta na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja i blagoslov polja na groblju u Izbičnu. Idejni projekt biti će istaknut na oglasnoj ploči u neposrednoj blizini groblja.

Sve daljnje detalje oko ovog projekta moći ćete ubuduće pratiti na web stranicama izbicno.info, kao i na oglasnim pločama, gdje će biti objavljene sve naredne informacije oko ovog projekta.

novo groblje 1
Prijedlog izgleda budućeg dijela novog groblja, mrtvačnice i dijela parkinga (pogled s istoka prema zapadu)

novo groblje 2
Prijedlog izgleda novog groblja (pogled s jugoistoka)

novo groblje 3

Prijedlog izgleda novog groblja prema mrtvačnici (pogled sa sjeveroistoka)

novo groblje 4
Pogled s istoka prema gornjoj kaskadi i mrtvačnici

novo groblje 5
Izgled buduće gradnje novog gorblja po sektorima.

Sve opširnije i detaljnjije informacije o cjelokupnom projektu uskoro će biti objavljene na web stranici www.izbicno.info

 

Vremenska
prognoza