Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Druženje s gostima HKD-a "Lisinski"

E-mail Ispis

hkd lisinski1aNi kiša ni neobično niske temperatura za ovo godišnje doba nisu uspjeli rashladiti toplu i ugodnu atmosferu koja se ovog vikenda odražavala u druženju članova  KUD-a "Brda" i HKD-a "Lisinski" iz Našica. Kako je i najavljivano, gosti iz Našica u Široki Brijeg stigli su u popodnevnim satima u petak, gdje su nakon smještaja u hotelu Royal krenuli u kratak obilazak Širokog Brijega.

Vremenski uvjeti odredili su neke lokacijske preinake pa je planirani doček gostiju, umjesto ispred Osnovne Škole u Izbičnu, priređen na Tribošiću – kod Ikana. Članovi našeg KUD-a na svojstven način su i ovaj put priredili zajedničku zakusku za drage goste, a nedugo nakon objeda atmosfera pod šatorom pretvorila se zajedničku veselu večer koju su gosti iz Našica, unatoč umoru od puta, zdušno prihvatili. Družilo se, pjevalo i veselilo tako do duboko u noć.

U subotu su članovi HKD-a "Lisinski" krenuli u obilazak Međugorja i brda Ukazanja, a u 19:30 sati sve prisutne u kinu Borak počastili su sjajnim koncertom mješovitog pjevačkog zbora, u sklopu kojeg su izveli djela Vatroslava Lisinskog, Ivana Zajca, Orlanda Di Lassa, Emila Cossetta, Franje Dugana.

Nakon koncerta, u ime Društva iz Našica, okupljenima se obratio Hrvoje Šleder - dopredsjednik HKD-a "Lisinski" i zamjenik gradonačelnika Našica, koji je izrazio pohvale domaćinima na srdačnom dočeku i gostoprimstvu te izrazio želju i poziv za skorašnji prijateljski susret u Našicama te razvoju još bolje suradnje između ova dva grada. Uz zahvalu Šleder je u ime gostiju iz Našica uručio prigodne darove domaćinima. Načelnik Općine Široki Brijeg, Miro Kraljević, zahvalio se gostima na posjeti našem gradu i darovanom koncertu te izrazio želju da se ovaj susret i gostovanje prijatelja iz Našica pretvori u jednu dobru suradnju na obostrano zadovoljstvo.

U restoranu hotela Royal načelnik Kraljević priredio je večeru za sve sudionike kojom prigodom je dopredsjedniku HKD-a "Lisinski" uručio prigodne darove.
 – "Neizmjerno smo vam zahvalni na ovom domaćinstvu kojeg ste nam priredili. Svjestan sam kako nas kroz sve doživljeno ovdje u ovih nekoliko dana očekuje visoko "podignuta ljestvica" u organizaciji uzvratnog posjeta, ali ćemo se svakako potruditi da tu "ljestvicu" podignemo barem za jednu malu razinu. Još jednom se najsrdačnije zahvaljujem svima do skorog viđenja u Našicama" – istaknuo je Šleder.

Ugodno druženje uz pjesmu i veselje nastavljeno je u restoranu hotela, a u nedjelju su dragi gosti iz Našica krenuli za Slavoniju s kojom nas, očito, puno niti povezuje što će se, nadamo se, pokazati i u budućnosti.

hkd lisinski hkud brda 6
Unatoč kiši na Tribošiću je sve bilo spremno za doček gostiju iz Slavonije

hkd lisinski hkud brda 7
Članovi našeg KUD-a "Brda" dali su truda u pripremi bogate zakuske

hkd lisinski hkud brda 3
Autobus s gostima uspješno je prebrodio krivine do Tribošića

hkd lisinski hkud brda 4
Doček gostiju...

hkd lisinski hkud brda 5
..uz pripremljenu zdravicu dobrodoščice

hkd lisinski hkud brda 9
Priprema večere a potom je uslijedilo veselje u ugodnoj atmosferi

hkd lisinski hkud brda 10

hkd lisinski hkud brda 12

hkd lisinski hkud brda 14

hkd lisinski hkud brda 15

hkd lisinski hkud brda 17

hkd lisinski hkud brda 18

hkd lisinski hkud brda 24

hkd lisinski hkud brda 27

hkd lisinski hkud brda 31

hkd lisinski hkud brda 41
Još po koja pjesma pred odlazak s Tribošića

hkd lisinski hkud brda 42
U subotu je priređen koncert u kinu Borak

hkd lisinski hkud brda 44
Načelnik Kraljević na koncertu HKD-a "Lisinski"

hkd lisinski hkud brda 43

hkd lisinski hkud brda 47
Podpredsjednik HKD-a "Lisinski" i zamjenik gradonačelnika Našica, Hrvoje Šleder, nije krio riječi pohvale za priređeni doček u Širokom Brijegu

hkd lisinski hkud brda 48
Uručivanje prigodnih darova domaćinima

hkd lisinski hkud brda 49
Ivo Crnjac - Didović primio je poklon u ime HKUD-a "Brda" za organizaciju domaćinstva

hkd lisinski hkud brda 50
Tajnik KUD-a "Brda"-  Vjekoslav Draškić, bio je ujedno i vodič gostima u obilasku Hercegovine

hkd lisinski hkud brda 53
Zajednička večera i druženje u hotelu Royal

hkd lisinski hkud brda 57

hkd lisinski hkud brda 55
Pored ostalih darova, načelnika Kraljević upoznao je goste iz Slavonije s pričom o hercegovačkoj škiji i njenom značaju za Hercegovinu te im uručio jedno pakiranje i za konzumaciju.

Ostale fotografije možete pogledati u fotogaleriji (LINK)

 

Vremenska
prognoza