Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Prijateljsko druženje malonogometne momčadi MZ Izbično i MZ Dobrkovići na Tribošiću

E-mail Ispis

nogometasi izbicno1aU nedjelju, 5. svibnja, na igralištu na Tribošiću organizirano je okupljanje malonogometne momčadi naše mjesne zajednice. Za provjeru snaga i razigravanje pred predstojeću sezonu odigran je prijateljski susret sa standardno dobrom ekipom MZ Dobrkovići. Naravno, rezultat nije bio imperativ ovog susreta već okupljanje momčadi i ugodno druženje kakvo se ove nedjelje uistinu i dogodilo.

Trener naše momčadi, Damir Crnjac, pružio je priliku svim okupljenima koji su se redovito izmjenjivali na terenu, a od ove sezone momčadi se priključio jedan novi član, Jozo Crnjac – Jozić. S onim što se može vidjeti na terenu, kao i po atmosferi koja vlada među ekipom, možemo biti jako zadovoljni i sa sigurnošću kazati kako ova mlada ekipa ima veoma dobru perspektivu.

Nakon utakmice organizirana je zajednička zakuska kod Ikana - koji je cijelu ekipu počastio pečenom janjetinom i domaćom mezom. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi druženje sa susjedima iz Dobrkovića nastavljeno je u večernjim satima gdje se dogovarao naredni susret.

Našu momčad očekuje nastup na malonogometnom turniru u Crnču, koji počinje za desetak dana, te nastupi i na ostalim turnirima koji se odrede. Onaj najzanimljiviji nastup koji slijedi  je, svakako, Liga mjesnih zajednica Općine gdje je naš tim i prošle godine zabilježio značajan napredak i rezultat. Istina, pobjedu nad ekipom MZ Crnač (5:2) Natjecateljsko povjerenstvo oduzelo je našem timu za zelenim stolom zbog, kako rekoše, nepravilno prijavljenog igrača koji je izrazio želju zaigrati za tim naše MZ budući mu je majka rođena tom području.

U svezi s tim rukovodstvo MZ uputilo je žalbu Instituciji ombudsmana za ljudska prava BiH koje je potvrdilo kako su žalbeni navodi u vezi povredeZakona o zabrani diskriminacije osnovani te donijelo Preporuku koju u cijelosti prenosimo:

PREPORUKA:

1. Međužupanijskoj koordinaciji za općinska natjecanja mjesnih zajednica – naselja (Liga Hercegovine), da uzimajući u obzir nalaz i mišljenje ombudsmana izvrše usklađivanje Propozicija natjecanja sa Zakonom o zabrani diskriminacije i Zakonom o ravnopravnosti spolova.

2. Da Međužupanijska koordinacija poduzme mjere i radnje da svi športski savezi općina koji su u nadležnosti te međužupanijske koordinacije usklade svoje propozicije natjecanja sukladno točki 1. ove preporuke.

3. Da o poduzetim mjerama i načinu postupanja po ovoj preporuci obavijeste Instituciju ombudsmana u roku od 30 dana od dana prijema preporuke.

Po posljednjim informacijama iz institucije ombudsmana, koju smo zaprimili danas, 6. svibnja, rečeno nam je da Institucija ombudsmana prati postupanje odgovorne strane i da je predsjednik Međužupanijske koordinacije za općinska natjecanja mjesnih zajednica, Mile Prusina, izrazio dobru volju da se otklone diskriminatorne odredbe Propozicija natjecanja i rekao je da će to biti veoma brzo, odnosno na vrijeme, te da ne treba biti bojazni zbog skorog početka Lige.

O daljnjim postupcima i odlukama svakako ćemo upoznati širu javnost a do tada želimo puno uspjeha našem timu u rezultatima i očuvanju dobre atmosfere kakva se danas rijetko susreće.

nogometasi izbicno1

nogometasi izbicno2

mali nogomet MZ Izbično

nogometasi izbicno4

nogometasi izbicno5

nogometasi izbicno6
Ovaj susret izazvao je veliko zanimanje...

nogometasi izbicno7

nogometasi izbicno8

nogometasi izbicno10
U međuvremenu, janjak se vrtio na ražnju

nogometasi izbicno11
Lijepo vrijeme dopustilo je druženje na otvorenom

nogometasi izbicno12

nogometasi izbicno13

nogometasi izbicno14

Tihomir Crnjac

 

Vremenska
prognoza