Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

NAJAVA: "U susret Božiću 2012."

E-mail Ispis
ususret_bozicu_2012_1a"U susret Božiću" naziv je blagdanskog druženja što ga i ove godine organiziraju Mjesna zajednica Izbično i HKUD "Brda", koje će se održati u nedjelju, 23. prosinca ispred osnovne škole u Izbičnu. Zamisao ovog druženja je okupiti sve župljane kao i mnoge prijatelje na jednom mjestu, u radosti iščekivanja najradosnijeg kršćanskog blagdana.

Program počinje u 16 sati gdje će naši mališani, u suradnji s roditeljima, okititi božićno drvce, koje je već postavljeno ispred škole. Zatim slijedi ugodno druženje uz kušanje domaće meze i kolača, koje će prirediti naše domaćice, te kobasice s roštilja i kuhano vino.

Nažalost, ove godine među nama neće biti nekoliko naših župljana koji su nas iznenada mladi napustili. Osobito se prisjećamo našeg dragog člana, nedavno preminulog, Velimira Vele Crnjca – jednog od inicijatora i organizatora ovog okupljanja i dopredsjednika MZ. Njemu u čast, ovogodišnje okupljanje imati će i svoj humanitarni karakter.

Pod sloganom SRCEM SRCU biti će priređeno dragovoljno prikupljanje novčane pomoći za liječenje teško stradalog Marka Galića, sina Ante i Zdravke (rođ. Hrkać iz Izbična). Za 17-godišnjeg Marka liječnici ulažu velike napore kako bi se probudio iz kome u koju je pao 07.3.2012. nakon iznenadnog zastoja rada srca na satu tjelesnog odgoja u školi u Mostaru.


Pomozimo Marku da se probudi iz kome

Tražeći način za pomoć svom sinu, roditelji saznaju za metodu električne simulacije dubokih jezgri mozga, te šalju nalaze n/r prof. Dr. Darko Chudy, pročelniku Odjela za neurokirurgiju KB Dubrava u Zagrebu i neurologu i neurofiziologu prof.dr. Vedranu Delatisu, profesoru na Medicinskom fakultetu u Splitu, ujedno i osnivaču i voditelju tamošnjeg labalatorija za humanu eksperimentalnu neurofiziologiju. Metoda električne simulacije dubokih jezgri mozga je metoda gdje se u parafascikularnu jezgru u talamus mozga, uvodi elektroda koja pobuđuje rad tog dijela mozga koji je odgovoran za budnost i svijest.

Bolesnik je zaprimljen na kliniku u Zagreb 07.5.2012. godine, gdje mu je prof.dr Chudy ugradio elektrosimulator, uređaj sličan onomu za simulaciju srca. Žice uređaja pod kožom na trbuhu vode do elektroda koje su usađene u duboke dijelove mozga odgovorne za budnost.

Sam uređaj za elektrosimulaciju stoji 15.000 EUR, a hospitalizacija i operativni zahvat cca 100.000 KN. To zajedno iznosi cca 60.000 KM (30.000 EUR). Dio troškova snosi Zavod. Neurosimulator se nosi do potpunog oporavka. Za povratak govorne i ostalih funkcija, trebat će dugotrajno liječenje i velika pomoć fizijatara, logopeda i drugog medicinskog osoblja u TOPLICAMA, za koje treba i dodatna sredstva.

Primoran je ostaviti po strani svoju školu. Mora se boriti za život. Roditelji mu pružaju svu ljubav i snagu, ali borba je teška. Za njegovo liječenje potrebna su novčana sredstva koja obitelj nije u stanju sama osigurati. Prognoze liječnika kažu kako će proces u TOPLICAMA trajati i više godina, za što su potrebna velika novčana sredstva, cca 5.000 EUR mjesečno, a plaća koju Obitelj ostvaruje mjesečno je oko 2.000 KM.

Teško su se odlučili na korak da traže pomoć od dobrih ljudi, svojih prijatelja, poznanika i susjeda, ali i nepoznatih osoba.

Molimo sve Vas koji dođete do ove informacije da, ukoliko ste u mogućnosti i imate želju i razumijevanje, pomognete novčano, izdvojivši sredstva u Vašem poduzeću, ustanovi ili Vaša osobna sredstva, te da ista uplatite na račun broj:

338 100 25111583 32
kod UniCredit banke d.d. Mostar  

ili devizni račun broj:
IBAN BA39 338 100 40059871 14 poziv na broj 45 324 92620 1.

Za uplate iz Hrvatske:
ZAGREBAČKA BANKA UniCredit Group Paromlinska 2.
10 000 – ZAGREB HRVATSKA
Broj tekućeg računa: 2360000-3239328179
-Svrha uplate: HUMANITARNA POMOĆ ZA LIJEČENJE SINA MARKA

Otac: Ante (Martina) Galić - Ilićka br.617 - 88000 Mostar, BiH  mob.063 315 580

Pomozimo Marku. Pomozimo, i vratimo mu osmijeh na lice, pomozimo da ponovo prohoda i progovori. Pomozimo da se vrati u školu. I njegovi prijatelji su tužni, čekaju da pobijedi bolest i da se vrati u školu.

Uključimo Marka u naše molitve Bogu za njegovo ozdravljenje!

ususret_bozicu_2012_2
 

Vremenska
prognoza