Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Nakon teške bolesti preminuo dr. Radoslav Jurilj

E-mail Ispis
dr_jurilj1aNakon kratke i teške bolesti 1. listopada 2012. godine, oko 22:30 sati, prestalo je kucati plemenito srce dragog prijatelja dr. Radoslava Radana Jurilja. Otišao je onaj koji je mnogima odgodio odlazak, dobri duh i ponos Hercegovine. 

Neka ti je laka hercegovačka gruda koju si iznimno volio!


dr_jurilj3

Dr. Jurilj bio je jedan od najboljih internista suvremene hrvatske medicine čija mišljenja su se čekala i bila često tražena i u većim medicinskim središtima. Koautor je stručnog udžbenika Ehokardiografija, koji je upravo ovih dana trebao doživjeti svoje drugo izdanje nakon što je doslovce prvo izdanje razgrabrljeno među stručnim krugovima. No na žalost Rade to nije dočekao…

Riječ je o vrlo iscrpnom ehokardiografskom udžbeniku, napisanom na vrlo visokoj stručnoj razini. Autori su na četiri stotine stranica, s 281 slikom, 67 tablica i 93 relevantna literaturna navoda prikazali temeljnu kliničku kardiologiju kroz prizmu suvremene ehokardiografije.

Prim.dr. Radoslav Jurilj rođen je 10.10.1950. g. u Crnču - općina Široki Brijeg, gdje se i školovao u svojim počecima. Nakon stjecanja diplome na Medicinskom fakultetu u Sarajevu  specijalizirao je  internu medicinu, te je poslijediplomske stručne seminare iz ultrazvuka završio u Zagrebu.

U Posušje je, tražeći posao, kao mladi liječnik doselio 1979.g. Tijekom dugogodišnjeg rada s pacijentima u Posušju i okolici, želeći unaprijediti zdravstvenu uslugu, dr. Jurilj odlazi na tečajeve i iz ultrazvučne dijagnostike.

Posebno ga je zanimala ultrazvučna dijagnostika iz područja srca. Otvaranjem internističke ordinacije, pacijentima je pružio širi spektar zdravstvenih usluga i to korištenjem ultrazvučnog uređaja za pregled svih organa i krvnih žila, te srca i srčanih krvnih žila.

Narod Hercegovine će ga pamtiti kao jednog od najboljih doktora koje su ovi krajevi ikada dali. Njegove dijagnoze i savjeti mnogima su spasili živote a počesto i nakon ugasle nade probudili novu. Zbog takvog talenta za dijagnostiku mlađe posuške generacije su ga odavno  prozvale hercegovačkim dr.Housom. No iako ga život nije mazio i počesto je prema njemu bio više puta okrutan, dr. Jurilj je ostao čovjek nevjerojatno blage naravi. O njegovoj ljudskosti, strpljenu i odnosu prema pacijentima, svjedočit će  tisuće onih koje je liječio…

Laka ti bila tvoja tvrda hercegovačka zemlja. I do viđenja doktore!

Obitelji i svima koji su ga voljeli iskrena ljudska  sućut.

izbicno.info/poskok.info
 

Vremenska
prognoza