Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Najava: Večer guslara i diplara i u Širokom Brijegu

E-mail Ispis
6_dani_tolise1aU subotu, 14. srpnja, s početkom od 19 sati u klubu "Osmica" (u blizini Križa na mostu) u Širokom Brijegu, biti će održana Večer guslara i diplara. Inicijator i organizator ove manifestacije, Dragan Soldo – Mićanov, očekuje dolazak i sudjelovanje dvadesetak poznatih guslara i diplara s područja cijele Hercegovine.

Između ostalih svoj dolazak već su potvrdili poznati hercegovački guslari: Jerko Bakula, Tomislav Kovač – Strukić, Vlado Mikulić... a u potpori održavanja ove manifestacije sudjelovat će i poznati  posuški guslar i ugostitelj Marinko Grubišić – Žaer, koji već tradicionalno organizira Večer guslara u Posušju.

"Namjera nam je ovakav vid druženja, uz tradicionalne instrumente i gangu, nastaviti održavati i narednih godina. Ovo nije manifestacija natjecateljskog karaktera već joj je cilj otrgnuti zaboravu neke naše tradicionalne vrijednosti i napjeve, a uz to se lijepo zabaviti i družiti" – ističe organizator Dragan Soldo.

Organizator najavljuje zanimljiv, raznovrstan i bogat program na kojem će se naći stare  i nove guslarske pjesme, ozbiljnog, ali i one nešto duhovitijeg sadržaja, koje će upotpuniti neizostavni diplari i gangaši s naših prostora.
 

Vremenska
prognoza