Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Blagoslov polja na Orugi u Gornjoj Britvici

E-mail Ispis
oruga_2012_1aOve godine na uzvisinama Oruge, u Gornjoj Britvici, obilježen je dvanaesti blagoslov polja za redom. Unatoč ovogodišnjem nes(p)retnom preklapanju datuma održavanja proslava i misa na okolnim područjima i svetištima, na Orugi nije izostalo onih vjernih pristaša proslave blagoslova polja i slavljenja mise upravo na ovom mjestu.

Budući se ovogodišnji datum poklopio sa datumom održavanja misnih slavlja i proslava na dosta poznatijim svetištima i terminima održavanja istih (Kedžara, Bile, Kupres, Dužice-Rasno...), broj okupljenih bio je ipak na zavidnoj razini. Sljedeće godine, također, ovo misno slavlje na Orugi preklapat će se s datumom održavanja misnog slavlja, i derneka, na Kedžari no, nakon ovogodišnje sjajne atmosfere za nadati se kako ovo mjesto, i misište, zaslužuje ipak posebnu pozornost mnogih koji su jedanput kročili na ovo područje.

Svetu misu, s početkom u 10:30 sati, predvodio je župnika fra Franjo Mabić. Za razliku od prethodnih godina, ovoga puta nisu prijetile nikakve oborine i vremenske nepogode za vrijeme trajanja sv. mise. Nakon sv. mise svi okupljeni pozvani su na zajedničko druženje u prekrasan ambijent kod Jozića kuće gdje je, u vlastitom angažmanu i organizaciji obitelji; Jozić, Puškanović i Ratka (pok. Vele), kao i ostalih sponzora, priređena zakuska i okrjepa za sve nazočne na ovogodišnjem misnom slavlju.

Uz pjesmu, svirku, i neizostavnu gangu – uvijek vjernih prijatelja iz Rakitna, zajedničko veselje nastavljeno je do kasnih popodnevnih sati. Gospodi Jozić, Puškanović, Ratku i ostalima, ostajemo dužni uručiti još jednom veliku zahvalu za požrtvovnost i sav uloženi trud u održavanju ove tradicije na Orugi, a onima koji se žele iskušati u derneku na ovom, posebnom mjestu i ugođaju, poziv da nam se dogodine pridruže na istom mjestu.

oruga_2012_1































































Tihomir Crnjac
 

Vremenska
prognoza