Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Kad se vrijedne ruke slože: Nastavak akcije čišćenja puta prema Gornjoj Britvici

E-mail Ispis PDF

put_g_britvica1aJoš jedan lijep subotnji dan iskorišten je za nastavak uspješne akcije čišćenja puta Izbično – Gornja Britvica. Nakon što se u pretprošlu subotu krenulo u detaljnije prosijecanje granja i ostalog raslinja ove subote angažiran je i bager-kombinirka, čiji je angažman, na zahtjev mjesne zajednice, osiguran od strane Općine Široki Brijeg.Gotovo šezdeset sudionika "naoružanih" motornim pilama, škarama, lopatama... u dva je radna dana uvelike izmijenila izgled ove lokalne prometnice, negdje do prvog bogna ispod Grede. Najzahtjevnija dionica, duž Jezera i Podgrede, odnijela je najviše vremena i napora ali je zahvaljujući istinskom zalaganju okupljenih načinjen "veliki posao".

Sve to obogatilo je jedno veliko zajedničko druženje u korisnom mještana Gornje Britvice, kako domicilnih tako i onih iseljenih, te ostalih župljana iz Donje Britvice, Tribošića, Izbična... Za kraj ove radne akcije pripremljen je zajednički domjenak gdje se na jelovniku našla pripremljena janjetina i mladi odojak.

Nesebičnu podršku ovakvim akcijama izrazili su i vodeći ljudi iz Rudnika Boksita Široki Brijeg koji su financijski pomogli održavanje ovih kao i narednih radnih akcija, na čemu smo posebno zahvalni. Inače, nastavak radnih akcija predviđen je i za narednu subotu. Namjera je pročistiti ostatak puta prema Gornjoj Britvici a potom i dijelovi puta prema Donjoj Britvici i Izbičnu. Za nadati se dobrom odzivu mještana i narednih subota kako bismo zajednički doprinijeli projektima važnim za život na ovom području.

put_g_britvica1

put_g_britvica2

put_g_britvica3

put_g_britvica5

put_g_britvica6

put_g_britvica4

put_g_britvica7

put_g_britvica8

put_g_britvica9

put_g_britvica10

put_g_britvica11

put_g_britvica12

put_g_britvica13

put_g_britvica14

put_g_britvica15

put_g_britvica16

put_g_britvica17