Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Nastava u našoj županiji započima ipak u ponedjeljak, 27.veljače

E-mail Ispis

nastava2012_1Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa u Vladi Županije Zapadnohercegovačke Helena Lončar rekla je za Radio Široki Brijeg kako će nastava u osnovnim i srednjim školama Zapadnohercegovačke županije započeti ipak u ponedjeljak, 27. veljače.

Nakon sastanka stožera Civilne zaštite ŽZH-a odnosno predstavnika općina ŽZH-a odlučeno je da se nastava ipak odgađa do ponedjeljka.

Ministrica Lončar je izjavila kako je odluku o još jednoj odgodi početka nastave bilo teško donijeti. Već se dosta izgubilo i u ponedjeljak će biti točno 17 radnih dana od kad su đaci posljednji put sjedili u školskim klupama. Ali na prvom mjestu je bila činjenica da se još nisu stekli uvjeti za siguran dolazak učenika u škole. Pristupne ceste i staze nisu sve očišćene od snijega, još ima dosta klizanja snijega s krovova a autobusi još ne mogu doći do većine mjesta. Sve su to razlozi da će u 14 osnovnih i 6 srednjih škola u našoj županiji nastava započeti tek u ponedjeljak.

Spomenula je je da je napravljen plan i program za sutrašnji početak nastave kako bi se školska godina završila 15. lipnja no s ovom još jednom odgodom nije sigurna da će biti završena s pomenutim datumom.

 

 

Vremenska
prognoza