Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Radovi na izgradnji spomenika pokojnim Dragicama Pavković

E-mail Ispis
spomenik_dragice_1aGrubi radovi na izgradnji spomenika i kapelice kod grobova dviju Dragica Pavković privode se kraju. Gotovo svi betonski radovi su dovršeni a u petak, 18. studenog, betonirana je i ploča na kapelici. Radovi teku svojim tijekom i do sada nije bilo nikakvih pometnji – kazao je župnik, fra Franjo Mabić.

Cjelokupan projekt financira se dobrovoljnim prilozima župljana kao i ostalih prijatelja župe i župnika koji prepoznaju značaj mučeništva i torture kroz koju su prošle mučenice Dragice, koje partizani na ovom mjestu zvjerski ubijaju 12. prosinca 1947. godine.

Cjelokupno idejno rješenje spomenika i kapelice izradio je Ivo Crnjac „Dadić“, koji ujedno vodi i nadgleda i radove koje izvode domaći majstori predvođeni Bracom (Šumarom) Crnjac.

Slijedi mjesec dana sušenja ploče na kapelici te uređenje ostatka spomenika, koliko vremenske prilike dopuste, a potom će ovo mjesto krasiti uistinu lijep i vrijedan spomenik kakvog ove dvije mučenice i zaslužuju.

Po najavi župnika, spomen na mučeništvo i smrt dviju Dragica na mjestu novosagrađenog spomenika i kapele obilježavao bi se blagoslovom polja na jednu od nedjelja oko blagdana sv. Ante u lipnju. Satnica i datum biti će na vrijeme naknadno utvrđeni.

spomenik_dragice_1

spomenik_dragice_2

spomenik_dragice_2b

spomenik_dragice_3

spomenik_dragice_4

spomenik_dragice_projekt
Idejno rješenje konačnog izgleda spomenika i kapelice

 

Vremenska
prognoza