Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

U Izbičnu otpočeo tečaj modernog plesa

E-mail Ispis
skola_plesa1aNajava upisa u školu modernog plesa je izazvala veliko zanimanje mještana župe Izbično što je podsjetilo na 2007. godinu kad se osnivalo naše Kulturno-umjetničko društvo "Brda". Tako se u nedjelju našlo veliko mnoštvo župljana u školskim prostorijama u Izbičnu gdje su načinili prve korake u tečaju modernog društvenog plesa.

Školska učionica je bila premalena za sve one koji su se okupili u ovu nedjelju u osnovnoj školi u Izbičnu. Za profesionalnog instruktora društvenih plesova Nebojšu Kovačevića i njegovu asistenticu Marselu Šimić, koji će inače voditi cjelokupan plesni program, bilo je ovo pravo iznenađenje brojem prijavljenih kandidata. S toga će, ubuduće, kandidati biti podijeljeni u tri grupe a program se nastavlja odvijati svake nedjelje s početkom u 18, 19 i 20 sati.

O prvim dojmovima i onom doživljenom u Izbičnu posvjedočila je asistentica Marsela Šimić na našem portalu, u komentaru napisanom na najavu škole plesa u Izbičnu:

"Oduševljena sam odzivom i omladine i odraslih iz ovako malog mjesta. Nadam se da ćemo im pružiti ono što očekuju, da će im biti makar zabavno u zimskim nedjeljnim večerima.
Najvažnije je da nisam čula ono što redovito čujem od gradske djece -"ma što će meni to".Gradska djeca koja imaju sve na dohvat ruke mnoge stvari vrlo malo cijene.
Među omladinom u Izbičnom se osjeća dobrodošlica.
"

Važno je napomenuti da je škola modernog plesa u Izbičnu besplatna za sve polaznike a financirat će je tvrtka MCI d.o.o. iz Širokog Brijega vlasnika izbičaka Miljenka Crnjca – Miće koji je bio glavni inicijator ovog projekta i koji je već nebrojeno puta materijalno pomagao mještane svog rodnog kraja kako u ostalom tako i u cilju sveopće kulture i znanja.

skola_plesa3

skola_plesa4

skola_plesa5

skola_plesa6

skola_plesa7

skola_plesa8

Vjeko Pavković
 

Vremenska
prognoza