Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Centar za građansku suradnju Livno (CGS) potvrdio donaciju uredske opreme našoj mjesnoj zajednici

E-mail Ispis
ured_mz1aCentar za građansku suradnju Livno (CGS), implementator projekta „Promoviranje participacije građana u lokalnoj upravi“ koji je financijski podržan od strane Kanadske ambasade, u razdoblju od 05. do 25. rujna ove godine zaprimio je 41 aplikaciju mjesnih zajednica sa područja općina Hercegbosanske županije i Županije Zapadnohercegovačke za „Natječaj za dodjelu opreme za urede mjesnih zajednica“.

Među prijavljenim kandidatima je i aplikacija naše mjesne zajednice za opremanje ureda MZ u prostorijama bivše ambulante u Izbičnu. Povjerenstvo za odabir mjesnih zajednica proteklih je dana razmatralo aplikacije koje su zadovoljavale postavljene kriterije i usvojila odluku o odabiru 16 mjesnih zajednica za dodjelu uredske opreme. Među odabranima nalazi se i naša Mjesna zajednica Izbično kojoj će najkasnije do 10.11.2011. biti isporučena vrijedna uredska oprema koja sadrži: računalo, laserski pisač, veliki uredski stol, stol za PC, 10 stolica te arhivski ormar.

Dodjela opreme ima za cilj izgradnju kapaciteta mjesnih zajednica te pružanja podrške i konkretne pomoći aktivnim mjesnim zajednicama koje svojim angažmanom i trudom pripreme prostor za ured mjesne zajednice uz sudjelovanja stanovnika MZ i općinske uprave te privatnog sektora.

Uvjet mjesnim zajednicama za realizaciju ovog projekta je uređenje uredskih prostorija najkasnije do konca ovog mjeseca. Uređenje prostorija bivše ambulante u Izbičnu započeto je, kako smo već pisali, još početkom godine, građevinskim radovima ispred objekta te ugradnjom novih električnih instalacija koje je dragovoljno svojim sredstvima i radom načinio naš Dado Soldo (Brašnić).

abmulanta7
Dado je među prvima sudjelovao svojim radom i materijalom u uzgradnji el. instalacije

Koncem rujna započeti su građevinski radovi na uređenju unutrašnjosti prostorija koja su gotovo u potpunosti dovršena donacijom mještana, novčano, materijalno te dobrovoljnim, volonterskim, radom i dnevnicama. Veliku zahvalu za potpuno uređen uredski prostor od cca. 19 m2 dugujemo mnogim našim mještanima i gospodarstvenicima koji su iskazali razumijevanje za ovaj značajan projekt u našoj mjesnoj zajednici.

S toga se ovim putem još jednom zahvaljujemo:
-našem župniku, fra Franji Mabiću, koji je osigurao kvalitetne keramičke pločice vrijednosti cca. 800 KM;
- Ivi Crnjcu (Dadića) – na načinjenoj projektnoj dokumentaciji;
- tvrtki „Varda“ – Široki Brijeg i g. Ivi Crnjcu (Didović) na doniranom građevinskom materijalu u iznosu od cca. 1150 KM;
- tvrtki „Geospektar“ i g. Željku Pavković na doniranom građevinskom materijalu u iznosu od cca. 700 KM;
- Stanislavu (pok. Bože) Crnjac, koji je osigurao i dopremio betonske blokove;
- Velimiru Crnjcu koji je darovao blindo vrata za ured i omogućio korištenje struje za radove;
- Ikanu Crnjcu, za darovana unutrašnja drvena vrata i prijevozu građevinskog materijala;
- tvrtki „AG Kamen“ – Široki Brijeg i g. Radovanu Šaravanji na darovanim unutrašnjim klupicama za sve prozore;
- Iki (pok. Stipe) Pavković, na darovanim rešetkama za dva prozora;
- Milijanu Crnjac (Šili), koji je osigurao pijesak za ugradnju toplog poda;
- Braći Ivi i Miri (Branka) Crnjac, na darovanom materijalu za ugradnju keramike;
- Vjeki Pavković, na ustupljenoj građevinskoj opremi i dopremanju materijala;
- Ivanu Pavković (Ifi), na ustupljenom građevinskom priboru.

Za sudjelovanje u radu i dnevnicama:
- Željku Crnjac (Zelića),Miljenku Crnjac (Šumaru), Ivanu (pok. Mirka) Crnjac, Iki Pavković, Vitomiru Draškić, Velimiru Crnjac, Nikoli Soldo (Kivić), Ikanu Crnjac, Ivanu Pavković (Ifi), Beri Pavković, Marku (Bere Pavković), Marku (Jasne) Pavković, Blagi Soldo, Vjeki Pavković, Ivanu (Bere Pavković), Beri Crnjac, Tihomiru Crnjac te, neizbježnom, Tomi Soldo – Vrancović, kao i svima onima koje smo nenamjerno zaboravili spomenuti.

Također, za dovršetak cjelokupnog objekta najavljeno je novčano prikupljanje sredstava od mještana s područja cijele mjesne zajednice koji žele sudjelovati dragovoljnim novčanim prilozima te ćemo i te vrijedne i značajne donatore spomenuti u narednom prilogu, kao i na oglasnoj ploči koja će biti načinjena ispred i unutar uredskih prostorija.

Sve one koji iz inozemstva žele sudjelovati svojim doprinosom obavještavamo da svoja sredstva mogu uplatiti na devizni račun mjesne zajednice:

MJESNA ZAJEDNICA IZBIČNO
Matični broj: 4272200290008
Broj deviznog računa: BA39 3382 2048 5713 5185
SWIFT: UNCRBA22

Nadamo se da ćemo ovakvim zajedničkim angažmanom i sudjelovanjem uspjeti načiniti još niz vrijednih i značajnih projekata za dobrobit cijele mjesne zajednice.

ured_mz1
Početak radova na obnovi uredskog prostora s konca prošlog mjeseca

ured_mz3
Namještanje ulaznih vrata

ured_mz4
Čišćenje septičke jame i priprema za zidanje

ured_mz5
1. listopada obzidana je septička jama

ured_mz333
Na koncu je uslijedila ugradnja laminata u uredu

ured_mz7a
Ovako je uredska prostorija izgledala prije...

ured_mz7
...a ovako izgleda danas.
 

Vremenska
prognoza