Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Dani kruha u Izbičnu, Donjoj Britvici i Dobrkovićima

E-mail Ispis

dkruha11_1aDane kruha, odnosno dane zahvalnosti za plodove zemlje i ove godine su obilježili đaci u našim školama. Uz pomoć roditelja te učiteljica, na školskim klupama se našlo šarenilo raznih krušnih proizvoda te prigodnih kolača i poslastica. Značajna je ovo prigoda da se djeci i od strane škole ukaže na veliku važnost kruha u njihovom svakidašnjem životu.

Također je to prigoda da se sjete i onih ljudi koji su uskraćeni za mnogo kruha zbog siromaštva ali i ukažu na sve ostale da preispitaju svoj odnos prema kruhu i prehrani općenito.

Naši prvašići koji pohađaju u Dobrkovićima prvi razred devetogodišnjeg školovanja, zajedno s učiteljicom Vesnom Rezić su također obilježili dane kruha te je njihova učionica bila očekivano najrazigranija. Učiteljica je priredila i prigodnog glazbenog sadržaja te razne rekvizite što je rezultiralo krajnje veseloj atmosferi.

U drugom dijelu škole u Dobrkovićima kao u Izbičnu i Donjoj Britvici atmosfera je bila također vesela ali nešto malo mirnija u odnosu na prvašiće, što zbog „ozbiljnosti“, što zbog manjeg broja đaka.

U Donjoj Britvici smo ih zatekli troje iz 3 različita razreda i svi u jednoj učionici s učiteljicom Marijom Njavro. U Izbičnu su dvije učionice i dvije učiteljice, Suzana Soldo i Andrijana Perko, s također 3 odnosno s 4 đaka. Ali to nije umanjilo osmijeh na njihovim licima te veliko zadovoljstvo što smo ih posjetili i zajedno s njima proslavili dane kruha.

dkruha11_1Pred malim kuharima mnoštvo prigodnih proizvoda

dkruha11_2Jedanaest prvoškolaca u Dobrkovićima s učiteljicom

dkruha11_3Svaki prvoškolac ima svoje obilježje

dkruha11_4Učionica prvašića je bila uvelike raspjevana i razigrana

dkruha11_5Svi đaci u školi u Dobrkovićima

dkruha11_6U Izbičnu dvije učiteljice sa sedam đaka

dkruha11_7

dani_kruha_db1
U Donjoj Britvici troje učenika u tri razreda

dani_kruha_db2
Lijepo uređeni stol kojeg su aranžirali zajedno s učiteljicom

dani_kruha_db3
Marijana Soldo, Marko Soldo i Lorena Soldo s učiteljicom Marijom Njavro

Vjeko Pavković, Tihomir Crnjac

 

 

Vremenska
prognoza