Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Viktor Draškić sudionik izložbe u Širokom Brijegu

E-mail Ispis

izlozba_1aHrvatski kulturni dom u Širokom Brijegu je u utorak, 27. rujna bio ispunjen ljubiteljima likovne i kiparske umjetnosti. Naime, polaznici tečaja slikarstva i kiparstva kao i njihovi voditelji su organizirali izložbu slika i skulptura koje su sami načinili u tekućoj godini. Prizor je uistinu bio impresivan pošto se tu radi o istinskim amaterima, polaznicima tečaja a po viđenom su neki postali i pravi umjetnici.

Među vlasnicima izloženih radova je bio i Viktor Draškić sa svojom skulpturom fra Joze Bencuna, prvog i značajnog župnika naše župe.

Ako Viti dodamo imena Mirjane Soldo i Anđelke Hrkać sa svojim slikarskim radovima, onda je župa Izbično ove prilike bila jako zastupljena u Hrvatskom kulturnom domu u našoj općini.

Svemu je prethodio skup domaćina i gostiju u prepunoj kino dvorani gdje je g. Srećko Slišković, ravnatelj Hrvatskog kulturnog doma, pozdravio nazočne te iznijeo par riječi o tečaju slikarstva i kiparstva. Također se zahvalio načelniku općine Široki Brijeg g. Miri Kraljeviću na svesrdnoj pomoći za realizaciju ove izložbe.

Upriličena je dodjela diploma polaznicima tečaja među kojima je bilo osoba razne životne dobi. Uslijedio je još jedan glazbeni broj, kao i na samom početku, gđice Lucije Zovko, sudionice izložbe ali i nadarene glazbenice. Također su nastupili i polaznici škole glume čitajući pjesme širokobrijeških pjesnika Ružice Soldo, Katice Mustapić Šantić te Joze Kožula. Nazočnima se obratio i voditelj tečaja akademski kipar g. Željko Marić koji je svečano i otvorio ovu prekrasnu izložbu.

Na kraju su domaćini organizirali i malu zakusku gdje su stolovi bili ispunjeni raznim slatkim i slanim poslasticama koje su sami načinili. Uz čašicu vina dojam je ostao jedne uistinu prekrasne izložbe.

Vjeko Pavković
 

Vremenska
prognoza