Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

NAJAVA: Izbičijada 2011.

E-mail Ispis
izbicani2011_1aPripreme za ovogodišnju, 14. po redu, Izbičijadu već su odavno u tijeku a razrade samih detalja privode se kraju. Kao i proteklih godina očekuje se veliki odziv Izbičana i prijatelja te uglednih osoba iz vjerskog, političkog, gospodarskog i kulturnog života.
Sudeći po broju inozemnih registarskih oznaka, koji se ovih dana mogu vidjeti na mnogobrojnim automobilima u našoj župi, za očekivati je da će ovogodišnju proslavu 14. Izbičijade  uveličati i veliki broj iseljenika koji će se zajedno s rodbinom i prijateljima 16. kolovoza okupiti na Izbičkom polju.

Službeni program je već definiran, tako da ovogodišnja proslava kreće u 16h s procesijom ispred župne crkve u Izbičnu do grobova mučenica dviju Dragica, gdje će se održati sv. misa. Nakon misnih obreda slijedi uobičajena zakuska koju redovito priređuje župnik fra Franjo Mabić ispred župne crkve u Izbičnu.

Potom se cjelokupan program premješta u Izbičko polje gdje s otvaranjem športskog dijela programa slijedi bogat kulturno-zabavni dio. Tako će se ove godine na pozornici Izbičijade pored domaćina KUD-a Brda naći i društva Folklornog sastava Bobovac iz Kraljeve Sutjeske, KUD-a sv. Ana iz Ljutog Doca te KUD-a Crnač iz nama susjednog sela Crnča.

Za večernju zabavu pobrinuti će se Frenki & band te Ine Tadić i Hercegovački bećari - koji će ovom prigodom promovirati i svoj novi album „Tange, lange“ u izdanju izdavačke kuće „Odeon Music“ iz Širokog Brijega. Album će se premijerno moći nabaviti po promotivnoj cijeni.

Po svemu sudeći, za očekivati je i ove godine još jednu veselu zabavu i ugodno druženje Izbičana i njihovih prijatelja.
Za sve one koji ne budu u prigodi 16. kolovoza sudjelovati na ovogodišnjoj proslavi Izbičijade, organizacijski odbor će prirediti jedno ugodno iznenađenje.

izbicijada_2010_1
Detalj s prošlogodišnje procesije ispred župne crkve u Izbičnu

izbicani2011_2
Mnogi inozemci već su tu, u svojim izbičkim domovima

izbicani2011_1
Malo u planine, malo do mora ali 16. kolovoza svi su na jednom mjestu - u Izbičnu

izbicani2011_3
Pozornica u Izbičkom polju na kojoj će se održati kulturno-zabavni program

izbicijada_2010_25
Za dobre i slasne zalogaje i ove godine pobrinut će se poznati kuhar Almo Čatlak

izbicijada_2010_125
Frenki će sa svojim bandom i ove godine dati doprinosa za dobru večernju zabavu

Vjeko Pavković

 

Vremenska
prognoza