Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Križni put i misa kod Ljubuških grobova na Orugi

E-mail Ispis
put_kriza_grobovi1aUgažena staza pod Orugicom mnoge je vjernike, za nepunih godinu dana, provela Križnim putom od podnožja velikog križa do kapelice kod Ljubuških grobova. Nakon prošlogodišnjeg blagoslova Križnog puta i novosagrađene kapelice kod grobova neznanih ljubušaka i ove je godine mnoštvo vjernika nazočilo procesiji Križnog puta i misnom slavlju kod kapelice.

Unatoč prohladnom i kišnom vremenu mnoštvo okupljenih krenulo je u 10:30 sati od velikog križa dostojanstveno, u spokoju i molitvi, put kapelice na središnje misno slavlje.

Za ovogodišnje molitve na postajama Križnog puta organizirani su i odabrani vjernici koji su na svakoj od postaja čitali molitve iz knjige o Križnom putu na Orugi, a sve se pod organizacijskom palicom župnika Fra Franje Mabića i Dragana Solde- Puškanovića, koji je i inicijator ovog jedinstvenog molitvenog skupa.

Svetu misu kod kapelice pred Ljubuškim grobovima predvodio je fra Nikola Rosančić. Župnik fra Franjo Mabić izrazio je veliku zahvalu fra Nikoli na poučnoj i produhovljenoj propovijedi koju je održao te mu, pored tri završena fakulteta, poželio puno sreće i u onom „životnom fakultetu“ koji će mu, kao mladom svećeniku, uvelike pomoći u daljnjem osnaženju propovjednika Božje riječi.

Nakon misnog slavlja okupljeno mnoštvo okupilo se u šatoru, u podnožju brda, na okrijepi uz čašicu razgovora.

put_kriza_grobovi1

put_kriza_grobovi2

put_kriza_grobovi3

put_kriza_grobovi4

put_kriza_grobovi5

put_kriza_grobovi6

put_kriza_grobovi7

put_kriza_grobovi8

put_kriza_grobovi9

put_kriza_grobovi10

put_kriza_grobovi11

put_kriza_grobovi12

put_kriza_grobovi13

put_kriza_grobovi14

put_kriza_grobovi15

put_kriza_grobovi16

put_kriza_grobovi17

put_kriza_grobovi18

put_kriza_grobovi19

put_kriza_grobovi20

put_kriza_grobovi21

Tihomir Crnjac
 

Vremenska
prognoza