Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Blagoslov polja na Orugi 2011.

E-mail Ispis
oruga1aVeć desetu godinu za redom održava se sv. misa i blagoslov polja na Orugi. Kao i prethodnih godina tako se i ovaj put okupio velik broj župljana kao i mnogih gostiju i prijatelja iz šire regije koji ne propuštaju prigodu nazočiti misnom slavlju i druženju na ovoj uzvisini s koje se pruža prekrasan pogled na gotovo cijelu Hercegovinu i dobar dio Dalmacije.

Sv. misu i blagoslov polja predvodio je župnik fra Franjo Mabić, a misnom slavlju ove godine nazočili su i načelnik Širokog Brijega gosp Miro Kraljević kao i predsjednik županijske Vlade gosp. Zdenko Ćosić.

Vrijeme je ove godine bilo sunčano no već za trajanja sv. mise započeo je puhati jak vjetar koji je kasnije prinudio mnoge u potragu za dugim rukavom. Nakon misnog slavlja nastavljeno je druženje pod šatorom kod Ikana gdje se zapjevalo i veselilo do kasnih popodnevnih sati. Uz neizostavnu gangu prijatelja iz Rakitna – Zukića, Jusića i Stipe veselje je, na neobičan način, upotpunila Ana Zelenika koja ovdje nazoči još od djetinjstva a sada, kao odrasla, svirajući harmoniku mami pjesmu i oduševljenje mnogih.
Ove godine posebno zanimljiv je bio 100% odziv mještana iz Prusina od kojih nitko nije izostao. „Stigli smo sva četvorica“ – u šali kazuje Blago Soldo – Ćićić.

Nadamo se lijepom vremenu i velikom broju okupljenih i za naredno misno slavlje na obližnjoj lokaciji kod Ljubuških grobova, gdje će se 24. srpnja održati Put križa i sv. misa kod Ljubuških grobova.

oruga1

oruga2

oruga3

oruga5

oruga6

oruga7

oruga8

oruga9

oruga10

oruga11

oruga12

oruga13

oruga15

oruga16

oruga18

oruga20

oruga19

oruga21

oruga22

oruga23

oruga26

oruga25

Tihomir Crnjac
 

Vremenska
prognoza