Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Kreće realizacija projekata iz programa PEP International-a za našu mjesnu zajednicu

E-mail Ispis PDF

pep2011_1aNakon nedavnog potpisivanja projektnih ugovora predstavnika radnih skupina Donje Britvice i Izbična s predstavnicima PEP International-a  ovih dana očekuje se i realizacija tih projekata. Kao što smo već pisali, ova islandska nevladina organizacija s po 5000 Eura obvezala se ugovorom sufinancirati dva značajna projekta u našoj mjesnoj zajednici.

Za Donju Britvicu sačinjen je projekt proširenja dijela pristupnog puta prema selu u iznosu od 370 metara, i širine 1 metar. Radovi su već započeti te je tako načinjeno cjelokupno propilavanje rubnog dijela asfaltnog puta i pripremljen teren za nanošenje novog sloja asfalta. Za spomenute radove odabrana je tvrtka Alpina Komerc d.o.o. iz Širokog Brijega čiji su predstavnici u narednim danima obećali dovršetak radova.

Drugi projekt odnosi se na izgradnju tribina ispred školskog igrališta u Izbičnu a za izvođača radova odabrana je tvrtka A3 d.o.o. iz Širokog Brijega. Današnjim potpisivanjem ugovora između tvrtke A3 i predsjednika MZ Izbično, Tihomira Crnjca, dogovoreno je izvođenje spomenutih radova do konca svibnja. Kako su nam obećali iz tvrtke A3 radovi će vjerojatno biti dovršeni i ranije, a ovim putem direktoru tvrtke, gosp. Josipu Kožulu, upućujemo dodatnu zahvalu na velikoj financijskoj potpori koju nam je pružio u ovom projektu.

Naravno, zahvaljujemo se i predstavnicima PEP International-a koji su nam ponudili financijsku potporu za ove projekte, načelniku općine gosp. Miri Kraljeviću,  predstojnicima ureda općinskog načelnika, gosp. Ivi Crnjcu – Dadiću na načinjenoj projektnoj dokumentaciji za tribine u Izbičnu, kao i svim ostalim sudionicima radnih skupina na potpori u pripremi i realizaciji ovih projekata.

Nadamo se dobroj suradnji i u nekim narednim značajnim projektima za našu mjesnu zajednicu.

 pep2011_1
Pripremljenja trasa na ulazu u Donju Britvicu

pep2011_2
370 m do Crkve u Donjoj Britvici

pep2011_3
Dio puta koji će se proširiti pred ulazom u selo

pep2011_4
Možda ovaj improvizirani prometni znak nekada bude služio svrsi

pep2011_5
Igralište ispred škole u Izbičnu

pep2011_6
Ovaj izgled ispred škole bi uskoro trebao dobiti novo lice

pep2011_7
Grafički prikaz budućeg školskog igrališta ispred škole u Izbičnu


Vjeko Pavković